Shoppinggatan Ströget är verkligen inte mysigaste området i Köpenhamn och tillhör inte mitt favvoområde. Undantaget är Amager Torv där Georg Jensen, Royal Copenhagen och Illums Bolighus ligger som godisbitar på en skål.


Jag köper alltid något från Georg Jensen när jag är i Köpenhamn, stort eller litet, denna gång blev det en grillkniv till mitt bestick som trevligt nog heter New York. Royal Copenhagen precis bredvis har en av Strögets finaste fasader och inne på gården ligger Royal Smushi Café som bland annat serverar smushi; en blandning mellan smörrebröd och sushi. Caféet kör helt och hållet på produktplacering i form av sponsring från kända danska märken, dvs porslinet kommer från Royal Copenhagen, bestick och vasor kommer från Georg Jensen, stolarna är från Fritz Hansen designade av Arne Jacobsen och ljuskronorna är från Holmegaard Glass. Bang & Olufsen, Kvadrat och Carlsberg har också bidragit på olika sätt. 


Illums Bolighus är nog största favoriten i hela Köpenhamn. Flera våningar dansk och internationell design och jag kan gå omkring där i timmar. Jag gillar Illums Bolighus i Stockholm och Oslo också men båda känns som en prutt jämfört med originalet. 

Föregående artikelHindi-tempel
Nästa artikelMiami I

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here