Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig och försenade plan. I juli förra året var planet till Bergamo i Italien fem timmar försenat. I september var planet från Zagreb till Wien sent, jag missade anslutningen hem och fick sova över i Wien. Vid julens resa till Cuba missade jag planet till Toronto redan vid första anslutningen i Köpenhamn och fick spendera julafton på hotell i Köpenhamn.

Utöver då Chicagos flygplats var stängd då jag skulle hem från Miami i januari 2014, så har jag faktiskt inte varit med om större förseningar innan sommaren i fjol. Och jag reser ganska mycket.

I helgen som var så var det tyvärr dags igen. Maxime och jag är på väg till Färöarna med vår mamma/mormor. Vi möts upp i Köpenhamn; Maxime flyger från från Stockholm och vi två andra från Oslo. Sen är det stopp för vidare färd.

Det blåser på Färöarna

Det blåser för mycket på Färöarna för att SAS ska våga sig på att landa där. SAS använder samma piloter över hela Europa och deras piloter är inte experter på att landa med den färöiska vinden.

Planet ska avgå klockan 11 men vi får ny tid till klockan 12. Klockan 12 för vi ny tid till klockan 13. Klockan 13 får vi veta att planet är inställd och vi har bokats om till färöiska flygbolaget Atlantic Airways samma kväll. Givetvis är deras piloter specialtränade i att landa på Färöarna när det blåser om öronen.

Mot Köpenhamn…

Fem minuter efter att vi har fått nya boardingpassen sitter vi på metron på väg in till Köpenhamn. Vi hoppar av i Christianhavn och promenerar i den fina vårsolen. Jag svär över att jag har solglasögonen incheckade i resväskan och att jackan, som är avsedd för sex grader på Färöarna, är för varm. Men är samtidigt glad att jag inte orkade öppna resväskan och lägga ner jackan innan jag flög från Oslo. Utan jacka hade jag inte kunnat lämna Kastrup.

… och Christianshavn och Nyhavn

Vi passerar Vor frelsers kirke, som jag tidigare bara har sett från avstånd, och Papirön, som nu ser ut som att den håller på att rivas. Vi är turister och det är vårsol, så vi beslutar oss för smörrebröd i Nyhavn till lunch.

Läs mer: Papiön sommaren 2017

Efter lunch går vi en sväng på den trevligare östra delen av Ströget, sen är det dags att bege sig tillbaka mot Kastrup igen och vi går ner i jorden vid metrostationen Kongens nytorv.

Detta var faktiskt inte så illa….

Att få några extra timmar i Köpenhamn var faktiskt inte så illa. Jag älskar staden och vi kände vi hann med allt vi önskade på Färöarna i alla fall.

Men jag undrar om Kastrup och jag har fått en dålig relation nu. Senast jag var där så missade jag också anslutningen vidare. Vänligen säg till mig på skarpen om jag skulle uttrycka att jag är på väg att boka en resa med mellanlandning i Köpenhamn igen.

Och ja, vi har redan gjort anspråk på ersättning från SAS. €250 per person borde det bli denna gång.

Övriga artiklar om försenade flyg:

Föregående artikelHur jag fick mitt svenska namn – Fast jag är en tvättäkta norska
Nästa artikel”This is our next president”

8 KOMMENTARER

  • Ja, det blev ju inte så tokigt i alla fall. Köpenhamn är ju alltid trevligt också. Blev faktiskt pyttelitet sugen på att stanna när vi först var där. Men verkligen tur att vi kom oss vidare.

 1. Det positiva är ju att förseningen händer på ditvägen! Då är man alltid resglad, förväntansfull och tar det mesta väldigt positivt. Annat är det på hemvägen då man bara vill hem och har tidtabeller att passa. Väldigt fina bilder från Köpenhamn! var där den här helgen och då var det bara grått!

  • Så bra for oss att vi hade tur med vädret i alla fall. Utan sol hade jag nog inte varit lika glad i Köpenhamn. Men tråkigt att ni hade mulet bara dagen efter.

 2. Vad glad jag är att vi har bokat vår resa till Färöarna i sommar med Atlantic Airways 🙂 Men tycker inte om att läsa att alla verkar ha en turbulent resa dit, blåser det alltid där tro? Gillar inte att flyga och gillar framför allt inte turbulens. Håller tummarna för att juli är en blåsfri månad 🙂
  Inte roligt med förseningar, tycker också vi har haft mer trubbel med hotell, transfer mm det senaste året jämfört med tidigare.

  • Atlantic Airways är nog absolut en höjdare att flyga med; då kommer man fram i alla fall. Nu är inte jag så känslig för turbulens, minns faktiskt inte att flygningen i sig var turbulent. Men det blåser nog alltid ganska mycket på Färöarna. När vi satt i bilen och solen stod på fönstren blev det väldigt varmt, sen gick vi ut och det var inte als särskilt varmt mer.

 3. Ouch vad tungt! Det kunde ju dock varit värre ställen ni hamnade på. Det blåste faktiskt en del när vi flög in över FAE också och det var en skumpig inflygning. Med SAS. I en A320neo.

  Hoppas att ni slipper att bråka mer än nödvändigt nu då, med ersättning hos SAS tänker jag.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here