Till skillnad från andra berömda orter på Amalfikusten så ligger inte Ravello vid kusten utan är en bergsby ca sju kilometer upp från Amalfi. Staden är, enligt guideboken, helt dedikerad till turism men eftersom staden har precis lagom storlek; tillräckligt stor för att man inte går omkring i kö och fortfarande så liten att den känns intim och genuin, så kvalade den snabbt upp till Lottas, Malins och min favoritort på Amalfikusten.

Det fanns gator nära torget och kyrkan med keramik och andra souvenirer att köpa men bara genom att gå ytterligare några hundra meter kom man till mindre mysiga gränder. Vyerna var het fantastiska oavsett vart man gick och det såg utomhus-restauranger med riktig bra utsikt som såg ut att ha bra mat och inte var turistfällor. Bougainvillea och andra blommor finns överallt. 

Det finns två trådgårdar i Ravello; Villa Rudolfo samt Villa Cimbrone. Vi gick en ca 10 minuters gränd- och vypromenad som slutade i en av trädgårdarna  men jag kommer inte ihåg vilken. Vi gick inte in eftersom inträdet var ca €5 och vi kände att vi inte hade tid att stanna eftersom vi hade flera orter att hinna med under dagen. Men båda trädgårdarna ska vara mycket vackra och utsikten ska vara storslagna också från trädgårdarna.

Ravello var en stor favorit. Hit kommer jag gärna tillbaka och stannar några dagar. Ett hotell med pool och jag kommer inte sakna att inte vara vid vattnet.

Föregående artikelSnabbsväng till Köpenhamn
Nästa artikelVatikanen

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here