Förra söndagen var tyckte jag det var dags att blåsa liv i afternoon tea-drickandet, som har legat lite i träda senaste tiden. Jag kom på detta bara dagen innan så det var redan fullbokat många ställen. Men på Wienercaféet fick vi ett bord. 

Wienercaféet har funnits på Biblioteksgatan så länge jag minns och det anges Anno 1904 som en del av loggan. Dock fick etablissemanget ett rejält ansiktslyft för några år sen då det fick nya ägare för några år sen. I lördags var faktiskt första gången jag besökte Wienercaféet; av någon anledning har det inte blivit av tidigare.

tockholm-sverige-wienercafeet-afternoon-tea

Läs mer: Aftersoon tea på Svenskt Tenns tesalong

Classic afternoon tea

Mitt sällskap och jag testar den klassiska varianten av afternoon tea för 329 kronor. Då ingiår en ganska liten kanna te. Det ätbara presenteras på ett trevåningsfat, som sig hör och bör. Snittarna är många, men flera av dem är tre centimeter små cirklar med bröd. De är goda till smak, där skagenröran blir min favorit, förutom tryffelvarianten som är ganska menlös.

Mellanfatet innehåller två platta och ordinarie scones per person, med sylt, lemoncurd och smör. Eftersom jag har provat så många scones med olika smaksvarianter som tranbär och kanel, så tycker jag detta blir detta lika tråkigt. De är också för hårt gräddade för min smak.

tockholm-sverige-wienercafeet-afternoon-teatockholm-sverige-wienercafeet-afternoon-teatockholm-sverige-wienercafeet-afternoon-teatockholm-sverige-wienercafeet-afternoon-tea

Toppfatet, vikt åt sötsakerna, är där jag vill säga att Wienercaféet lägger krutet. Hela fem små bakverk per person. Ofattligt gulligt och bra att de håller igen på sockret så att vi kan få i oss alla fem.

Läs mer: Aftersoon tea på Hotel Mandarin Oriental vid Central Park

Gott, men mest en fröjd för ögat

Jag vet att afternoon tea ska vara elegant och en fröjd också för ögat men jag tycker om att bli mätt nät jag intar något som kostar 329 kronor. Det var inte så att jag var hungrig när jag gick men jag behövde äta igen två timmar senare.

tockholm-sverige-wienercafeet-afternoon-teatockholm-sverige-wienercafeet-afternoon-teatockholm-sverige-wienercafeet-afternoon-tea tockholm-sverige-wienercafeet-afternoon-teatockholm-sverige-wienercafeet-afternoon-tea tockholm-sverige-wienercafeet-afternoon-tea

Läs mer: Aftersoon tea på världens lyxigaste hotell i Dubai

Det finns en vegetarisk variant för 325 kronor, där ungefär hälften av snittarna skiljer sig från den klassiska varianten. För 469 får du deluxe-varianten, där ett glas champagne och en macron ingår.

Föregående artikelLaura Plantation – Sockerplantagen i den amerikanska södern
Nästa artikelTbilisi – Våra 5 bästa tips för Georgiens huvudstad

8 KOMMENTARER

  1. Oj jag som brukar bli sprängmätt av afternoon tea och framförallt sockerchockad! Kul recension jag har funderat på ett besök där för ANT.

    • Jag tycker det är lite olika rörande sprängmättheten på olika afternoon tea. Ofta är sconsen matigare och snittarna lite större, så då blir jag ofta så mätt att sötsakerna inte får plats. Nu blev det så att jag åt nästan alla sötsaker också; tur att inte de heller var så stora.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here