Jag firade julafton i Oslo men annandagen satte jag mig på tåget till Sörmland, där Jonas mötte upp mig. Efter några familjefyllda dagar åkte vi snabbt hem till Stockholm för att packa om, för nyår skulle firas in i Åre.

Precis innan nyår fick jag fina pressutskick från två företag på posten, som jag självklart passade på att använda under jul- och nyårsledigheten.

Vandring i Sörmland

Min farbror och hans familj bor på en gård, med djur och även med ett fantastiskt läge. Han är stockholmare men flyttade ner till Sörmland när jag var liten. Några helger om året försöker vi åka dit för att njuta av deras magiska mat, både han och frun har arbetat som kockar, och umgås. Men främst andas frisk luft från landet och bara njuta av naturen.

Det finns en del vandringsspår precis runt hörnet där vi vistas. Sörmlandsleden har kanske de flesta hört om? I mellandagarna snörde vi på oss vandringskängorna, pälsade på oss med lager på lager, packade med lite fika och tog en långpromenad. Det finns en hel del platser längs med vattnet att slå sig ner på.

Vi hade självklart med oss våra Osprey ryggor, som vi provar ut. Båda blåa och av den mindre modellen för en dagsutflykt. Jonas har modellen Skarab 30 och lite större, jag har Skimmer 20 som är lite mindre. Funktionerna och passformen var otroligt uppskattade!

20 liter är en alldeles perfekt size för en dagsvandring i skogen. När vi var och vandrade i Zillertal i somras så hade vi verkligen behövt denna size, den hade varit perfekt!

Läs mer: Zillertal i de österrikiska alperna

30 liter passar utmärkt om man vill på plats till det lilla extra. Jonas fick till exempel bära med sig ytterligare behövligheter till resten av gruppen och även få ner en extra tröja. När vi åker skidor på vintrarna så är även denna storlek perfekt. Då får man plats med lavinutrustning med spade och sond samt hjälm.

Min farbror som är en äkta friluftsman blev oerhört imponerad över våra proffsiga ryggor – det är inget dåligt betyg!

Skidåkning i Åre

Lördag innan nyår styrde vi bilen mot Åre Björnen. Varje år är vi ett kompisgäng som bokar en stuga i fjällen över nyår. Hittills har vi varit i Kittelfjäll, Idre och Åre. Utöver det så blir det alltid ytterligare en vecka utomlands i februari-mars. Tidigare år har det varit mycket i Alperna men förra året provade vi Bansko i Bulgarien och blev otroligt imponerade! I år är det Kanada som gäller.

I år hade jag dubbel tur eftersom jag dels fick nya skidor av Jonas i julklapp och fick prova Ridestore nya skidställ: Dope. För allvarligt talat, skidåkning i all ära men prylarna är av minst lika mycket vikt.

I vanliga fall har jag knallrött skidställ så det var otroligt roligt att få prova på en coolare färg – mörkgrön med vita detaljer. Dope skidställ är lite fodrat vilket gjorde att jag endast behövde ett lager merinoull under. Otroligt tacksamt när man fikar inne i värmen, äter lunch och går på afterski om vartannat.

Ett övrigt tips till alla skidåkare – använd hjälm och ryggskydd. Och om du åker off-pist så ha alltid lavinutrustning med en transceiver på dig.


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVåra 16 bästa tips till Bath – Det vackraste of the vackra in the UK
Nästa artikelTågresor som figurerar i min hjärna just nu

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here