Jag har varit i New York två gångar; i februari för åtta år sen och i november förra året. Jag gissar mao att jag inte har sett Central Park från sin bästa sida under sommaren. Men jag vågar mig på att tycka till i alla fall.

Mina två favoritområden i parken är absolut The Lake med båtuthyrningen, fontänen och Boathouse samt området lite längre upp med stora gräsmattan och vattenreservoaren som man joggar runt. Stora delar av parken är mer som en skog än gräsmattor, som är vad jag förbinder med en park, och jag föredrar helt klart öppna gräsytor.
Det bor sköldpaddor i The LakeDet är både trevligt och roligt att hyra en båt och ro omkring på The Lake, och det kostar ca en hundralapp för en timme. Max fyra personer i varje båt. Extra roligt är det att se på alla rostilar. Nu är inte jag någon fena på att ro, men jag sitter i alla fall inte åt fel håll i båten, dvs med den trubbiga änden i färdriktningen, eller ror åt fel håll så det blir jobbigast när man skjuter armarna ifrån sig i stället för när man drar dem in mot kroppen. Eller båda samtidigt…

Boathouse har två ställen; fastfood och restaurangen, och det är i restaurangen man vill äta. Fastfoodstället såg inte alls kul ut. Dock var restaurangen full när vi var där, och vi kunde endast få ett bord inomhus så vi skippade det hela. Ska man äta där så vill man ju sitta utomhus med utsikt mot vattnet.
Vi gick då upp mot stora gräsmattan, och eftersom vi fortfarande var hungriga så köpte vi var sin belgiska våffla toppade med frukt och Nutella från en våffelvagn. Riktigt gott var det. Sen bara gick vi omkring på alla gångstigar på gräsmattan tills vi var tvungna att gå eftersom vi hade biljetter till Ground Zero.Vy över Jaqueline Kennedy Onassis ReservoirTvå dagar senare var vi i Harlem, och eftersom vi kände att vi inte hade hunnit med allt vi ville se i Central Park så stannade vi till igen på vägen ner mot stan. Om man åker snabbtåget från Harlem är det faktiskt bara två stopp mellan Harlem och Central Park. Vi klev då av så vi kunde gå en runda kring Jaqueline Kennedy Onassis Reservoir. Tyvärr var det inte så många som joggade just när vi var där, men vi tog några superfina bilder med vatten, träd och skyskrapor i bakgrunden. Från Harlem hade vi köpt med oss några literburkar läsk och Pringles, vilket vi passade på att äta sittande på en stor sten. Tyvärr var det för kallt att sitta på någon filt på marken.
Föregående artikelSri Lanka – Hikkaduwa
Nästa artikelNessebar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here