Maxime och jag var ju i Prag förra veckan. På Freedomtravel läste vi att Edinburgh hade utsetts till bästa staden att besöka, och sen såg jag själva repotaget i Svd när jag dagen efter surfade in för att läsa nyheter. Nyheterna hemma måste man ju få med sig även om man är bortrest, det är ju ett måste.

Vi hade med dator, men inte den dator där vi har alla bilderna arkiverade. Så tyvärr kunde jag inte i samma sekund slänga upp bilderna från när jag var i Edinburgh tillsammans med norska väninnan Marie Helen för 16 år sen för att besöka en annan väninna som heter Janne. (Ja, du läste rätt; i Norge är Janne ett kvinnonamn!) Man vill ju visa att man hänger med.

Både Marie Helen och Janne pluggade i Edinburgh, men medan Marie Helen flyttade tillbaka efter studierna medan Janne träffade en kille första dagen i plugget och stannade. Med detta repotaget friskt i minne så är det kanske läge att hälsa på Janne och hennes man igen.

Jag pratade i går med en väninna om återanvändning av gamla kyrkor och jag kom då på att i Edinburgh var första gången jag såg kyrkor som hade bygds om till bar, bibliotek, och restaurang. Jag kommer ihåg att jag under ett tag efter detta var helt besatt av att jag ville bo i en gammal kyrka. Kan ha något att göra med att jag pluggade kulturmiljövård på den tiden och vurmade för att bevara typ allt som det var. Nu sliter jag med hård hand ut alla platsbyggda köksskåp m.m. och ersätter med högblanka MBD-skivor och krom.

Här kommer i alla fall bilderna som bevis på att jag har varit världens bästa turiststad. Fast bevis och bevis; som vanlig finns inga bilder på mig eftersom jag är bakom kameran.

Princes Street. Kommer dock inte ihåg från var bilden är tagen.
Högt var det i alla fall.

Edinburgh
Fantstisk solglasögonsmode á la 1997

Edinburgh
Edinburgh Castle

Edinburgh
Jannes hus

Edinburgh

Edinburgh
Föregående artikelStare Mesto i Prag – Gamla stan
Nästa artikelStaropramens bryggeri

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here