Är man svensk och är i Prag så är ett besök på Staropramens bryggeri i förorten Smichov obligatoriskt. Om inte Sverige är Staropramens största marknad utanför Tjeckien så är det i alla fall nära. Vi tänkte ställa frågan när vi var där, men glömde tyvärr bort detta
Man kan åka metron till stationen Andel och gå några kvartal eller åka spårvagn till hållplatsen efter Andel. Eller gå från Mala Strana, det är bara att följa spårvagnsrälsen och tar ca 15 min att gå. Vi åkte metro dit och gick tillbaka. Om man vill vara effektiv så är bryggeriet gansk nära både slottet Vyrehrad och Dancing Building.

Man måste göra en förehandsanmälan till den guidade turen, och den engelska varianten är kl 10, kl 13 och kl 16. Dock är det ingen levande guide, utan man slussas genom fem-sex rum av en inspelad röst som berättar i varje rum. Filmer visas det också, och det var riktigt bra även om det låter lite beigt när jag beskriver. Men på filmerna nedan syns det att det var roligt och bra.

Det kostar 200 czk, ca 70 kr, och då ingår också en öl i baren. Maxime tog den klassiska (hon är alltid så feg), medan jag testade en ofiltrerad som var lite åt weiss bier-hållet med inslag av koriander och äpple (som jag ifs inte kände av), och som inte går att få i Sverige.

Staropramens bryggeri i Prag
Staropramens bryggeri i Prag
 Staropramens bryggeri i Prag
Staropramens bryggeri i Prag
Föregående artikelEdinburgh
Nästa artikelOslo håller på att bli en modern storstad!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here