I morgon eftermiddag åker vi hem från Prag. Vi har precis kommit hem efter att ha ätit en god middag på restaurang Kampa Park på ön Kampa nära Karlsbron.

Under tiden vi har varit här så har det medvetet inte publicerats några bilder från den äldsta stadsdelen Stare Mesto, där bla den astrologiska klockan finns och gamla stadens torg m.m. Orsaken till detta är att det varje dag när vi har gått upp har varit strålande sol och blå himmel, sen precis när vi har kommit in till stan så har molnen kommit och den fins blå himeln och solen som är så fin på bild har försvunnit. Vi har förstås hoppats varje dag i morgon är det kanske sol så vi kan ta några fina bilder. Men eftersom vi åker nu imorgon har vi insett att vi får visa de bilder vi har.

Så här dyker ett urval pittoreska bilder upp från utvalda delar av gamla stan i Prag. (Jag hade precis en freudiansk slipp och skrev gala stan i stället för gamla stan. Detta fick mig att tänka på att det faktiskt är ganska galet i delar av Stare Mesto.) Tyvärr är det ganska stor Västerlånggatsvarning över stora delar av Stare Mesto, och särskilt torget och den astrologiska klockan. Det är väldigt många guidade visningar, och man hamnar ofta i någon sorts kö bakom dessa. Vissa gator är ren mardrömmen. Tråkigt. Det är nio år sen jag senast var i Prag och det var inte alls samma hysteri då.

Stare Mesto i Prag

 

Stare Mesto i Prag

 

Stare Mesto i Prag
Stare Mesto i Prag

 

Stare Mesto i Prag

 

Stare Mesto i Prag
Stare Mesto i Prag

 

Stare Mesto i Prag

 

Stare Mesto i Prag
Föregående artikelPrague Castle
Nästa artikelEdinburgh

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here