Vi har i dag ätit och druckit afternoon tea på Skyview Bar på världens dyraste och mest lyxiga hotell Burj al Arab i Dubai. Att äta på världens lyxigaste hotell är givetvis långt ifrån gratis. Vad tyckte vi då; var det värt investeringen?

 

Skyview Bar på hotell Burj al Arab

Det finns två rader fönsterbord i Skyview Bar; en rad med utsikt mot staden och stranden och en rad ut mot vattnet där man har utsikt mot The Palm och The World som fortfarande är under uppbyggnad. Sen finns också en rad bord vid baren, någon sorts andra parkett. De som kommer först får de bästa borden. Vi hade reservation till kl 16 och fick fönsterbord mot vattnet. Vilket var jättefint, men vi måste erkänna att utsikten var snäppet vassare mot staden och stranden. Så boka bord till kl 15 eller fråga till vilken tid man borde boka bord för att få borden med stadsutsikten.

En extra allt afternoon tea

Man får först ett glas champagne och ett kex med frisk frukt och grädde, sen kommer en bit oxfilet med potatismos, efter det snittar och sen tornfatet med scones och fyra sorters sylt, handdoppad chokladkonfekt och längst ner på fatet mini crème brulé, mini-cookie och mini-morotskaka. Till detta hur mycket te man orkade. Jag drack tre kannor…… De var ganska små, men i alla fall. Teet var det godaste jag har druckit; alla tre. Sen kom sista rätten; en sorbet och petit four samt en presentask med små chokladbitar att ta med hem. Nu hade vi varit på Skyview Bar i tre timmar och det var läge att ta sig därifrån.

800 kr för afternoon tea är i högsta laget, men det var värt varje krona och var en upplevelse att få mig sig i Dubai. Man får inte heller glömma bort att det faktiskt serverades sju rätter. Självklart var servicen fantastisk hela tiden och bara det gjorde besöket kul också.

Tyvärr får man inte åtkomst till andra restauranger inom Burj al Arab än där man har bokat bord. Utöver vår restaurang såg vi endast hotellets foajé och frukostmatsalen en trappa upp. Här finns ett tidigare inlägg om hur man bokar bord för att dricka afternoon tea och besöka Burj al Arab.

Föregående artikelDubai Mall
Nästa artikelSoukar m.m. i stadsdelen Deira i Dubai

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here