Det som skiljer Dubai från andra moderna storstäder (som vi känner till i alla fall) är att det finns både arabiska äldre stadsdelar med basarer och Shawarma för 10 kronor och moderna skyskrapor; inklusive världens högsta byggnad, och lyxhotell; inklusive världens lyxigaste hotell.

Många skippar helt enkelt mer nergångna arabiska stadsdelarna, vilket är dumt för de har också sin charm. Självklart är det jobbigt med en miljon säljare som ska sälja fejkade klockor och väskor från sina bilar och självklart är det ganska smutsigt, men det är också roligt att se.

Vi valde att bo i utkanten av en av de arabiska stadsdelarna som heter Deira och i denna stadsdelen finns också Gold Souk, Spice Souk och Deiras Covered Souk. Den förstnämnda säljer äkta guld billigt, den andra olika kryddor och den tredje är inte egentligen en basar utan flera kvarter med affärer som säljer olika varor; några ut mot huvudgatan och andra i trånga gränder.

Deira i Dubai

Deira i Dubai

Deira i Dubai
Gold Souk

Deira i Dubai

Deira i Dubai

Deira i Dubai
Deira Covered Souk

Deira i Dubai

Vi åker hem i dag, planet går ca kl 18 och bussen från hotellet kl 14. Vi ligger just nu vid hotellets takpool och suger åt oss de sista solstrålarna för i år. Vi har utöver de inlägg som redan har publicerats en massa tips för Dubai och återkommer med dessa när vi har landat från jetlagen (3 timmars tidskillnad!) och tvättat bikinin.

Föregående artikelBurj al Arab – Världens lyxigaste hotell
Nästa artikelVad tyckte vi egentligen om Dubai?

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here