I går var vi uppe i Burj Khalifa som är världens högsta byggnad (just nu; kineserna planerar visst en som ska bli högre och som ska byggas på nio månader). 828 meter hög är den! Tyvärr kommer man inte hela vägen upp, men upp till Obervation Deck på 124:e våningen kommer man. Tyvärr är det inte helt lätt att ta reda på hur högt Observation Deck ligger.

Det rekommenderas att förhandsköpa biljetter i god tid då de bästa tiderna försvinner snabbt. Vi köpte en vecka innan och redan då var de nästa helt slutsåld mellan kl 16 och 18 som är bästa tiden. Om man vill se både dag och kväll så rekommenderas det att köpa biljetter till kl 16 eftersom det ofta tar upp till en timme att ta sig upp. Man år genom tre olika hårnålsköer innan man kommer fram till hissen, men av någon orsak så släpptes vi före två av köerna. I alla fall tog det 10 min i stället för en timme att ta sig upp så vi tröttnade på att vara däruppe före solen gick ner.

Men utsikten var formidabel och vi rekommenderar verkligen att åka upp. Lägger man till 25 AED så får man åtkomst till kikarna som har olika inställningar så att man kan se hur utsikten ser ut på natten och hur det såg ut innan man började bygga. Roligt!

Precis bredvid Burj Khalifa ligger Dubai Mall och det är självklart bra att kombinera dessa två nöjen.

Tyvärr kan man varken se The Palm eller hoteller Burj Al Arab bra från Burj Khalifa denna tiden eftersom det dels är motljus, dels väldigt långt bort. Någon hotell-prick kan man dock se, men The Palm som helhet kan man inte se från någonstans i Dubai; den är för stor. Om man flyger över kan dock se den, på något plan till Thailand för några år sen eller såg vi den såg vi den som helhet.

Burj Khalifa i Dubai
Innan man går in och börjar köa finns ett besökscenter

 

Burj Khalifa i Dubai

 

 

Burj Khalifa i Dubai
Utsikt mot Sheikh Zayed Road

 

Burj Khalifa i Dubai
Utsikt mot Dubai Fountain

 

Dubai
Dubai Fountain har ljud- och ljusshow varje halvtimme på kvällen

 

Burj Khalifa i Dubai
Burj Khalifa från Dubai Fountain.
Fångad av en stormvind…….

Till slut en påminnelse; kom ihåg att rösta på oss som årets bästa fotoreseblogg! Det är endast en röst per mailadress/person som räknas. Jag tror t ex inte det går att rösta först från sin jobb-mailadress och sen från sin privata mailadress, men jag kan ta fel. Så här står det på SuperSaverTravels sida. Då vi sett ett stort antal bloggröster från samma avsändare, kommer vi från och med 11/12-2012 att uppdatera resultatlistan utifrån antalet unika röster per blogg.

Kom ihåg att det är i kategorin fotoreseblogg ni ska rösta, den längst ner.

Rösta på mig som Bästa Foto-Reseblogg 2012!Spara på reskassan och Flyg till London billigt.
Föregående artikelMadinat Jumeirah
Nästa artikelOceana Beach Club

2 KOMMENTARER

  1. Men vi lovar det känns inte så högt. Vi har kommit fram till att om man är en viss höjd över marken, låt oss säga 200 meter, så tycker inte vi det är någon skillnad när man tittar ner huruvida det är 200 eller 800 meter högt. Det är ju så högt i alla fall så det känns ingen skillnad. Men när man tittar rakt ut så är det skillnad på hur högt man är; antingen ser man rakt in i andra byggnader eller in bland molnen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here