Madinat Jumeirah är ett lyxkomplex nära The Palm och hotellet Burj Al Arab. Det består av två hotell; Al Qasr och Mina A’Salam samt Dar Al Masyaf som är 29 sommarhus med innergård. Hela området är enormt och är byggd i traditionell arabisk stil; allt sandfärgat med vindtorn, arkader och trappor m.m. Det finns en stor nybyggd arabisk souk med restauranger och affärer som är ok, men den känns inte riktig genuin eftersom den är för städad.

Det finaste är det stora vattenområdet som är enormt och där man kan ta en båttur med en abra för 75 AED, lite mer än 150 kr. Abra-turen tar ca 20 minuter och är värd varje krona! Det skulle ta timmar att gå runt och se allt.

Det går självklart att gå längs vattnet och nästan överallt finns det restauranger och barer, enligt hemsidan delat in i fine dining och casual dining. Vi åt på Meat & Co och fick sitta på en ponton i vattnet. God mat och bra ställe med mycket folk. Utöver kött serverades också sallader, seafood m.m.

Det var mysigt att vara där på kvällen, men vi tror det hade varit ännu finare dagtid. Enligt vår abra-förare så är det ganska dött dagtid men mycket folk när solen går ner mellan kl 17 och 18. Så hade vi valt om så hade vi åkt dit vid den tidpunkten.

Vi frågade förresten också abra-föraren vad det kostade att bo på hotellen och svaret var ca 2500 AED nu under högsäsong och ca 1000 under lågsäsong.

Madinat Jumeirah

Madinat Jumeirah
Souken

Madinat Jumeirah
Souken

Madinat Jumeirah
Restaurangen Meat & Co

Madinat Jumeirah
Maxime på Meat & Co

Madinat Jumeirah

Madinat Jumeirah
I abraen

Madinat Jumeirah

Madinat Jumeirah

Föregående artikelHotellets takpool
Nästa artikelBurj Khalifa – världens högsta byggnad

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here