High Line är en park belägen på ett gammalt järnvägsspår på West Side av Manhattan. Arbetet med parkifieringen påbörjades 2009 och i dag omfattar High Line sträckan mellan Gansevoort Street i Meatpacking District (tre kvarter nedanför 14th Street) och 30th Street i Chelsea med en planerad förlängning till 34th Street. När hela High Line är färdig kommer den att vara ca 2,3 km.

Hela High Line ligger en bit över marknivån på klassiska rälskonstruktioner och några ställen gick spåren genom de gamla insustribyggnaderna. Vissa ställen finns den rostiga rälsen kvar för att påminna en om vad parken en gång var. Annars är det lagt trätrall och planterat massa träd och olika blommor och vilda grässorter. Tyvärr får man inget riktigt intryck av växtligheten nu i februari, men det var fint också nu. Fast på ett annat sätt än vad det är under sommaren. Och fördelen är att det är inte alls lika mycket folk nu.

Bebyggelsen är en blandning av gamla fabriksbyggnader och moderna konstruktioner i glas och stål. Sen så finns det också modern konst som en del av High Line. Allt detta bidrar till känslan av en modern park i ett trendigt cityområde.

Wikipedia har en bra beskrivning av High Line med bakgrund och omvandlingen och jag har också lånat kartan därifrån. Eftersom vi fotade som en galning så kommer det om ett tag del två kring High Line.
High Line på Manhattan

High Line på Manhattan

High Line på Manhattan

High Line på Manhattan
Här brukar dte vara populärt att sitta och sola på sommaren

High Line på Manhattan

High Line på Manhattan

Föregående artikelSkybar i NY – Upstairs at The Kimberly
Nästa artikelLadies Abroad med på Reseguidens lista över Sveriges bästa resebloggar

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here