Jag är igen i Oslo. Där det regnar. Som vanligt.
Jag fattar verkligen inte vad det är som gör att vädret på västkusten och i Oslo är så mycket sämre än vädret i Stockholm. I Oslo är det ofta regn, moln och kallt medan det i Stockholm mycket oftare är fint och soligt.
T ex lämnade jag ett riktigt fint och soligt Sthlm i går med 14:30-planet för att en timme senare landa i Oslo till mulet och regn och 14 grader. Och i natt har det regnat spik, kattar och hundar åt alla håll; ni vet när regnikonen på väderprognosen får tre droppar och det står 14,7 mm regn. Min granne i Stockholm, som veckopendlar från Göteborg, är överens med mig om att vädret på västkusten och i Oslo är sämre än vädret i Stockholm.
Jag minns för tre år sen när jag i hela juli hade bokat in att vara i Oslo och renovera köket på landstället så var vädret riktigt pissigt och det var decenniets värmevåg i Stockholm. Alla postade bilder på Fejjan om hur varmt det var och Maxime klagade over att hon fick ta kudden och lägga sig med huvudet ute på balkongen för att kunna sova alls. Efter tredje dagen i följd med regn i Oslo så fick jag bara helt enkelt nog och ringde SJ för att boka om min biljett hem (för första och enda gången har jag bokat ombokningsbar biljett), jag var desperat och nästan grät när jag sa att jag var tvungen att komma med första tåg till Stockholm. Jag fick byta min första klass-biljett mot andra klass och fick betala en halv förmögenhet för prisskillnaden mellan de två biljetterna, men det var det värt. Jag har aldrig varit så glad för att komma till Stockholm som då.
Jag lämnade då ett halvrenoverat kök (ena väggen av två) och har inte riktigt prioriterat det sen. Vädret har varit bättre och jag har fokuserat på trädgården. Fram tills jag för någon månad följde med Viveca till IKEA i Stockholm eftersom hon ska renovera sitt kök och jag ser att IKEA håller på att byta ut sin köksserie! Kris! Så nu håller jag på att komplettera med beställningen av de delar jag behöver för att färdigställa köket helt och hållet.
Men, detta var en lång inledning och långt ifrån det jag tänkte skriva om. Men det passar ganska bra i alla fall. Det finns nämligen en helt ny stadsdel i Oslo som ligger vid vattnet/på pålar i vattnet nära Aker Brygge och nytillskottet heter Tjuvholmen. Området var tidigare container-hamn, men nu är det vråldyra lägenheter där, restauranger, några kontor, ett museum och en strand! Det är väldigt fint där; modern arkitektur på sitt finaste. Här ligger också boutique-hotellet The Thief som har uppmärksammats både i svenska och internationella interiörtidningar och där jag ska äta middag på lördag. Jag återkommer kring restaurangen.

Men tillbaka till kopplingen mellan taskigt väder och Tjuvholmen; det var växlande molnighet den dagen jag var där för två veckor sen så kameran åkte upp och ner från väskan som en jo-jo. Därför är några av bilderna lite trista.

Lobbyn på The Thief
 

Vy mot medeltida Akershus fästningStranden
Astrup-Fearnley museet
Föregående artikelSoHo
Nästa artikelÄr all PR bra PR?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here