Maxime bor nära Grand Central på Manhattan; faktiskt är enklaste sättet att ta  sig till Downtown Manhattan att gå genom byggnaden och fortsätta nerför Park Avenue. Och det är en riktigt så trevlig genväg!
Grand Central ligger på 42nd Street, mitt I Park Avenue. Park Avenue svänger faktiskt runt och under byggnaden och återuppstår igen ovanför Grand Central.
Byggnaden stod färdig 1903 och är en av de finaste bygganderna på Manhattan och har korats till världens finaste tågstation. Centralhallen har ett magnifikt tak målad som himlen efter ett pergament från medeltiden och utöver funktionalitet för att tåg kan avgå och anlöpa så finns fräscha och trevliga Grand Central Market som är en saluhall. Det finns också restauranger som Oyster Bar samt fik/barer med utsikt över hela terminalen.

Grand Central Market

Föregående artikelVeckans slösurf – ödehus, -städer, -slott
Nästa artikelMer Scario

1 KOMMENTAR

  1. Så härligt med Grand Central och Oyster Bar, Bodde ett år i N.Y. 1978-1979 och var där då och då. Om inte annat för att också insupa atmosfären. Inser att det nog är dax för ett N.Y besök snart. Har inte varit där på 10 år…
    Spännnande att nu följa med vad som händer. Härliga bilder!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here