När Lotta, Malin och jag gjorde vår utflykt till Amalfi-kusten, Capri och Pompeji så startade vi från Acquavena vid nio på morgonen och kom fram till vårt första stopp Minori vid lunch. Nästa stopp var Ravello uppe i bergen, sen staden Amalfi och till slut Positano innan vi åkte till Sorrento där vi hade bokat hotell.

De små städerna där vi stannade var självklart fantastiska men det var minst lika fantastiska vyer från bilen. Tyvärr var det svårt att stanna de flesta ställen men några foton lyckades jag knäppa. Jag ljuger inte när jag säger att jag hände med hela överkroppen ur fönstren från baksätet halva tiden. Lotta och Malin trodde jag var snäll och lät dem sitta där framme men när jag hade baksätet för mig själv kunde jag slänga mig mellan fönstren på båda sidor och fota.

Karta lånad från flygstolen.se


Amalfikusten

Amalfikusten

Amalfikusten

Amalfikusten

Amalfikusten

Fiordo di Furore är stranden i Furore och är i verkligenheten en ganska djup reva i bergen
och en lång tarm vatten som slutar  en strand. Över tarmen går bilvägen på en bro
Föregående artikelInformation att utläsa från en väderapp
Nästa artikelLofoten – Vackrast natur i Norge?

2 KOMMENTARER

  1. Hej Lady
    Vilken fantastisk sida jag hittat här hos er 🙂
    Tänkte kanske att du är rätt person att fråga. Jag ska till Amalfi i Maj, och planerar att hyra bil. HUR är det att köra där??

    • Tack så otroligt mycket, vad roligt att du tycker den är bra. Nu kör inte jag själv, men jag kan säga att på själv Amalfikusten är det inte läskigt att köra, om det var det du undrar över. Detta för att vägarna inte är dimensionerade för dagens tragik och man kör i snigelfart i kö. Vi flera tillfällen hoppade jag ur bilen i kön och fotade för att bara gå in igen i bilen 50 meter längre fram. Men låt absolut inte köandet stoppa er, man kommer fram men det tar tid, och det är en stor fördel att ha bil där.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here