Norge erbjuder mycket vackert i naturväg; det finns det ingen tvekan om. Fast några områden utmärker sig mer än andra. Alla är olika men för mig är kombinationen av berg och vatten något som får hjärtat att slå lite snabbare. Lofoten visade sig ha allt jag efterfrågar för en maximal natur- och kulturupplevelse.

Min norska väninna Irene är psykolog. Efter att hon hade varit och hälsat på en annan psykolog-väninna i Bodö så fick hon för sig att hon skulle flytta till Nordnorge. Hon lyckades övertala Kenneth att följa med. Sen hyrde de ett gammalt hus vid vattnet i Lofoten. Kenneth kunde fiska lax älven som gick förbi tomten. Tre år höll de ut där uppe om jag inte minns fel.

lofoten-norway

Mot Lofoten

Första sommaren de bodde där så åkte Tone och jag upp och hälsade på dem. Vi flög från Oslo till Bodö, sen åkte vi Hurtigruten från Bodö till Lofoten. Båtturen tog ungefär fyra timmar. Samtidigt som Tone och jag var där så hade Kenneth besök av sin kompis Stian med flickvän, så vi var ett helt gäng. Huset de hyrde var gigantiskt, och kostade inget. Jag har för mig att Tone o jag fick var sitt sovrum och i tillägg till att de andra gästerna hade ett sovrum och värdparet hade självklart ett. Sen hade köket ingen diskmaskin m.m. och badrummet höll på att ramla ihop, men det var ett i-landsproblem. Stort var det och vackert läge hade de.

lofoten-norway lofoten-norway lofoten-norway lofoten-norway lofoten-norway lofoten-norway lofoten-norway lofoten-norway

Lofoten runt i bil

Eftersom vi var sex personer, och en pitbull, och bara hade en bil så fick vi dela på oss dagtid. Den ena gruppen åkte någonstans Lofoten runt och den andra gruppen fotvandrade. Kenneth och Irene fick dela på sig och vara guider antingen för vandringsgruppen eller för sightseeinggruppen. Eftersom jag är mer för att se än att vandra så valde jag alltid sightseeinggruppen och fick se allting två gångar. Men det gjorde absolut inget, ni ser ju själv hur fint det är i Lofoten.

Vi besökte stränderna Haukland och Utakleiv. Rörvik strand såg vi från bilen på väg tillbaka från Henningsvær. Vi tog oss till Lofotens sydligaste punkt Reine, som blev min favorit. Alla sex gjorde också en tvådagarsutflykt till Röst, en lilla ön söder om Lofoten. Vi åkte tidigt på morgonen med färjan, sov över i äkta äkta båthus och återvände kvällen efter. På Röst gjorde vi också en utflykt med båt till den ännu mindre ön Skomvär, känt för sin fyr.

lofoten-norwaylofoten-norwaylofoten-norway lofoten-norway lofoten-norway lofoten-norway lofoten-norway


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelVyer från bilvägen längs Amalfi-kusten
Nästa artikelPiazza Navona

3 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here