Just nu sitter jag förhoppningsvis på planet till Marrakesh i Marocko dit jag ska på en resa tillsammans med sju andra svenska resebloggare. Vi har en femdagars resa framför oss och vi kommer direkt att ge oss i väg över Atlasbergen till öknen mot gränsen till Algeriet. Först dagen innan vi åker hem kommer vi att komma till själva Marrakesh.

Jag ser fram emot både att se Atlasbergen, ökenlandskap och folklivet i Marrakesh. Det är första gången för mig i Marocko, men Maxime och jag har tidigare varit i arabländer som Egypten, Jordanien, Tunisien och Dubai så jag borde veta ungefär vad jag går till.

Här är min alltid-i-handbagaget-lista när jag är ute och reser. I prioriterad ordning:

 1. Passet. Norskt och signalrött till färgen. Det är svårt att ta sig någonstans utan passet.
 2. iPhonen. På denna ligger bokningsnumret/biljetten och det underlättar incheckningen. Sen har jag en massa offline-spellistor i Spotify också. Dock inga spel; jag spelar inga spel på telefonen just nu.
 3. Hörlurar. Används både för att lyssna till musik, men viktigare är för att se filmerna som visas
 4. Nackkuden. Jag är en hejdare till att sova på planet men inget kommer gratis här i världen; man måste ha rätt utrustning. Min förra kudde började läcka så nu har jag köpt något som ser ut som nackkuddarnas Rolls Royce, vilket jag hoppas den också är.
 5. Sovmasken. Se ovan; en nödvändighet för mig för att däcka.
 6. Flygstrumpor. Alla rutinerade resenärer vet att detta är tricket för att motverka svullna fötter och blodpropp.
 7. En bok att läsa om jag tröttnar på filmer eller mot förmodan inte kan somna. Det var ett tag jag slarvade med att ta med bok men efter en flygning till New York där filmanlägngingen var trasig, jag hade checkat in hörlurarna så jag inte kunde lyssna på musik och inte hade bok så gör jag aldrig om att inte ha bok i handbagaget.
 8. Läppbalsam. Jag är alltid hysterisk mot torra läppar och får panikångest om jag inte har läppstift, ev balsam, att ha på.
 9. Proteinbar. Jag är också livrädd för att vara hungrig på planet och inte få mat. Jag höll på att svälta ihjäl på en resa till Thailand och efter det har jag gärna både en och två bars i väskan.
 10. Hårsnodd eller hårklämma. Jag blir hysterisk av långt hår som är överallt när jag flyger.
 11. Guideboken till resmålet. Detta är egentligen bara en tvångstanke för jag brukar aldrig bläddra i den under flygresan. Men jag testade en gång att checka in den och då satt jag och ångrade det hela flygresan och kunde inte tänka på annat.
Inte med på bilden; tandborste och tandkräm. Mest aktuellt på riktiga långdistansflygningar. Samt nycklarna till lägenheten, jag brukar ofta lägga ner dem i resväskan när jag kommer fram. Men om man blir av med bagaget är det inte så kul att ha nycklarna till lägenheten just i bagaget.

Utöver detta har jag självklart också alltid datorn och kameran i handväskan, men det är för att de inte ska gå sönder av den omilda behandlingen resväskor brukar få.

Föregående artikelMiami IV
Nästa artikel#tbt – Porec i norra Kroatien

2 KOMMENTARER

 1. Spännande att följa med på resan. Jag var i Marocko 2003, i Marrakesh och Agadir. Men det var Marrakesh som var höjdpunkten. Helt klart…..
  Extra roligt att åka en grupp och kunna byta erfarenheter om lite av varje och om det man upplever på plats förstås.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here