För den som inte vet det så är souk det arabiska ordet för marknad. Som sig hör och bör så har Marrakesh en ganska stor souk, i likhet med många andra arabiska städer. 

I Marrakesh är souken ganska trevlig och vi besökte den båda dagarna vi var i staden. Jemaa el Fna är det stora och pulserande torget som ligger mitt i både souken och medinan, och medina är alltså namnet som används om Marrakeshs gamla stadsdel. Kvälltid är det en riktig häftig nattmarknad på Jemaa el Fna, säger rykten, men vår enda kväll i Marrakesh regnade det spik. Så marknaden regnade också bort.

Här är i alla fall ett gäng, ett stort gäng om jag ska vara ärlig, bilder från Marrakesh souk dagtid.

Resan till Marocko sponsrades av Sahara Experience och Visit Morocco
och anordnades av Norske reiseblogger.
Föregående artikelKasbah Sirocco i Zagora
Nästa artikelJardin Majorelle i Marrakesh

2 KOMMENTARER

  1. Jag blev själv lite överraskad över att jag tyckte det var såpass ok inne i souken. Säljarna var inte SÅ plågsamma och de hade faktiskt fina grejer också. I vanliga fall brukar jag verkligen undvika lokala marknader men på något sätt föll jag för denna

  2. Härliga bilder! Har varit i Marrakech men kan inte påstå att just souken blev en favorit p.g.a. alla manliga försäljare som skulle ta i mig och tvinga på mig saker. Trist för att strosa fritt och insupa atmosfären lyckades jag inte med på mina tre försök. Har besökt soukar i andra arabländer men det här tog priset vad gäller just detta.
    Så jag är glad över att se dina bilder och få en bättre känsla .
    Förstår att resan var spännande och ni hann ju med många olika upplevelse under den korta tiden i Marocko.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here