Andra dagen av vår Marocko-resa, på väg mot Sahara, stannade vi till i byn Tamghout. Här finns en keramikverkstad (som jag återkommer till), ett bibliotek (där vi visades runt men det inte var lov att fota) samt en färgglad koranskola. 

Det mest unika med byn (ok kanske inte så unikt i Marocko men unikt för oss skandinaver) är att invånarna bor delvis under jorden och fönsterlöst för att hålla värmen ute. Och inte bara ligger bostäderna under jorden utan det är lågt i tak och dörröppningarna är alla gjorda så att man får böja ryggen ganska kraftigt för att ta sig från rum till rum. De smala gatorna mellan husen var också täckte och det var ganska speciellt att gå omkring där inne. 

Jag vaknade förresten upp till mail om att Towe och Johanna, som båda var med till Marocko, har startat samlingssidan Svenska resebloggar där alla svenska resebloggare kan registrera sin blogg. Tanken är att både företag och läsare lättare ska hitta de resebloggar som existerar. Jag har självklart redan registrerat Ladies Abroad; varför skjuta på det man ska göra när man kan göra det på en gång!

Tamghout i Marocko
Jannicke och Johanna inne i ett av husen

Tamghout i Marocko

Tamghout i Marocko

Tamghout i Marocko
Vår guide och ägaren av huset

Tamghout i Marocko

Tamghout i Marocko

Tamghout i Marocko
Koranskolan

Tamghout i Marocko
Resan till Marocko sponsrades av Sahara Experience och Visit Morocco och anordnades av Norske reiseblogger.
Föregående artikel#tbt – Ön Sveti Nikola i Porec, Kroatien
Nästa artikelKeramikverkstaden i byn Tamghout

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here