Då är påsken över för i år och Maxime och jag är hemma igen från Boston respektive Portugal. Och för att få lite omväxling så kommer det här ett inlägg från resan till Marocko i mars!

Innan jag åker på semester till ett nytt land så brukar jag googla lite kring maten i landet, inte någon större research utan mer bara så att jag vet vad som väntar. Både för att jag är nyfiken på vad som väntar men också för att veta hur lätt det är att hitta mat som inte innehåller rött kött. Jag brukar också bildgoogla och när jag gjorde detta på marockansk mat så dök det upp massor med bilder på tagine; denna lergrytan med ett sorts konformat lock. Jag lästa att det vanligaste proteinet i maten oftast är lamm eller kyckling och med kyckling är jag hemma. Jag hittade också artiklar om att marockansk mat är ganska tråkig och inte så god och Helena och Peter, som var med på resan och hade varit i Marrakesh tidigare, bekräftade detta. Utifrån vad jag läste mellan raderna när de pratade om maten så hade de under en hel vecka för några år sen ätit den ena taginen sämre än den andra.

Restaurang Dar Moha i Marrakesh

Restaurang Dar Moha i Marrakesh

Restaurang Dar Moha i Marrakesh
Katja och Monica dricker appalsin-shoten vi fick innan maten


Men, vi hade som sagt tidigare, en resa planerad i detalj av Sahara Experience och de hade hittat några riktigt bra restauranger åt oss. Den ena var Dar Moha som ligger i medinan och där åt vi middag en kväll. Restaurangen ligger i en riad av den lite lyxigare sorten och själva restaurangen var också ganska elegant utan att vara stel. Vi åt en riktig god trerätters men det roligaste var alla färgglada mini-taginer som kom på bordet innan förrätten. Goda var de också, faktisk det godaste under hela måltiden. Och då var det absolut inte så att de övriga rätterna inte var goda, det var mer så att tapas-taginerna var fanatiskt goda.

Restaurang Dar Moha i Marrakesh

Restaurang Dar Moha i Marrakesh

Jag ser på Dar Mohas hemsida att fyrarätters avsmakningsmeny samt mini-tagine kostar 530 dirham, lite mer än 400 kr. Så det är en dyrare restaurang jämfört med de flesta andra marockanska restauranger, men rekommenderas verkligen om någon skulle ha vägarna förbi Marrakesh.

Restaurang Dar Moha i Marrakesh

Restaurang Dar Moha i Marrakesh

Restaurang Dar Moha i Marrakesh
Monica Johansens bild från när den norska gruppen var på samma restaurang för lunch


Resan till Marocko sponsrades av Sahara Experience och Visit Morocco och anordnades av Norske reiseblogger.
Föregående artikelBoston Public Garden
Nästa artikelRiad Chorfa i Marrakesh

2 KOMMENTARER

  1. Jag fattade aldrig om poolen var en riktig pool som man kunde bada i dagtid eller om den bara var till för syns skuld. Dock fick jag an känsla av att den var till för att användas

  2. Wow, vilken vacker pool! Den skulle jag inte ha någonting emot att ha hemma 😉
    Jag har bara varit i Tanger, i norra Marocko. Jag skulle gärna åka till Marrakesh och Casablanca.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here