När jag kom till New York förra veckan så fick jag en försenad födelsedagspresent från Maxime; nämligen afternoon tea på hotellet Mandarin Oriental. Behöver jag förklara att jag blev alldeles till mig?

Hotell Mandarin Oriental

Den som gillar New York, hotell och filmer skulle nog bli lika glad som jag blev över denna presenten. Mandarin Oriental är ett av de klassiska lyxhotellen som finns världen över. Just hotellet i New York ät känt för läget vid Central Park. Hotellets lobby ligger på 35:e våningen och det är i Lobby Lounge teet intas, dvs man har en fantastisk utsikt över Central Park.

Det har varit superfint väder hela veckan men just i går var det dimmigt och vi var oroliga att vi inte skulle se något. När vi kom dit fick vi ett av tre-fyra fönsterbord och vi såg Central Park åt ena hållet men skyskraporna försvann halvvägs i dimman åt andra hållet. Men skyskrapor i dimma kändes exotiskt och gjorde sig bra på bild. Under de två timmarna vi satt där så lättade dimman något; vi såg alla skyskrapor helt och hållet och det kom också några solglimt.

Afternoon tea

Afternoon tea på Madarin Oriental var inte världens största, dvs inte överdådigt mycket mat, men vi blev mätta och det var väldigt delikat. Stället i sig själv är mycket elegant och utsikten som sagt fantastisk.

Först kom givetvis sconesen och sylten in, två scones per person med två sorters sylt och vispgrädde. Nästa servering var sandwicharna; fyra konstnärliga per person på egna assietter. Till sist kom bakverken; fyra olika serverade på ett våningsfat. Även om det ger en mer exklusiv känsla att få de olika rätterna serverade på egna assietter, så måste jag faktiskt erkänna att jag saknade våningsfatet lite. Är det bara jag som tycker det är obligatoriskt att få in sin afternoon tea i tre våningar?

Rätt 1: Scones med två sorters sylt/marmelad och vispgrädde

Rätt 2: Sandwicher. En chackrutig med äggfyllning, en med getost och paprika,
en rulltårtsvarient med kallrökt lax samt en konstnärlig stående gurk-sandwich

 

Rätt 3: Bakverken

 

Om du vill uppleva en afternoon tea utöver det vanliga i New York så är hotell Mandarin Oriental ett givet val.
Föregående artikelSkylark skybar på Manhattan
Nästa artikelRestaurang Gulli i Cascais

2 KOMMENTARER

  1. Det är i alla fall för mycket shopping där för mitt eget bästa! Denna gång åkte jag ut med 15,5 kg och hem igen med 28,5 kg. Men då hade jag köpt 3,2 kg Voluspa doftljus och en handmixer från Kitchen Aid

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here