Alice´s Tea Cup serverar, som namnet säger te, och finns på tre ställen på Manhattan. Temenyn är ganska enkelt omfattande. Nu är det faktiskt så att varken Maxime eller jag är jättestora fan av att dricka te, men konceptet afternoon tea är något helt annat än bara te. Och något vi båda gillar!

Vi har redan en inplanerad flådig afternoon tea på hotell Mandarin Oriental. Det var Maxime som nämnde Alice´s Tea Cup som också serverade afternoon tea och vi blev sugna på att också testa en mer folklig variant. Givetvis är afternoon tea på Alice´s Tea Cup också mer plånboksvänlig än den på lyxhotellet.

Alice´s Tea Cup

Alice´s Tea Cup finns, som sagt, på tre olika ställen på Manhattan. Av en tillfällighet gick vi förbi den som heter Chapter II på 64:e gatan en kväll. När det några dagar senare blev dags att inta vår afternoon tea så gick vi i stället till Chapter III på 81:e gatan. tyvärr tyckte vi inte att denna såg lika trevlig ut, så då blev det genast att hoppa på tunnelbanan och ta oss ner till 64:e gatan.

Äntligen på plats så visades vi upp till andra våningen och fick ett bra bord för två personer. Inredningen är pastellig, med sagodetaljer som fjärilar och blommor i en shabby-chic stil. Det finns med andra ord tillräckligt att vila ögonen på medan vi väntar på att maten ska komma in.

Vår afternoon tea

Maximes och mitt val blir Mad Hatter Tea, kostaden är $60 för oss båda. Då får vi var sin kanna te och jag behöver som vanligt hjälp att välja. Tidigare blev jag alltid helt snurrig av alla val men sen ett tag vet jag att jag gillar de kryddiga varianterna. Numera brukar jag ofta beställa en vaniljte eller någon rooibos.

Till scones-serveringen får vi välja tre stycken från deras utbud och som sandwichar får vi välja två olika, också från ordinarie utbudet. Till efterrätt serveras det tre sorters cookie och vi får igen välja mellan chokladmousse, citronpaj och mocka-kaka. Stort gilla att man själv kan styra innehållet som kommer på våningsfatet.

Efter knappa två timmar lämnar vi Alice´s Tea Cup; mätta och belåtna. Ett roligt koncept som vi gärna besöker igen.
Föregående artikelBrooklyn Bridge och Maximes takterrass
Nästa artikelHigh Line i maj månad

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here