Världens häftigaste är en riktig rolig samling listor av världens häftigast ditten och datten som jag hittade för ett bra tag sen när jag slösurfande som värst. Jag älskar att klicka mig in på den, främst för att se bilder på världens vackraste platser, vattenfall, fjäll m.m. Ni fattar; ställen jag lätt kan låta mig inspireras att åka till. Om jag ska vara helt ärlig så var det bilden på Pamukkale i Turkiet under listan världens märkligaste platser som gjorde att jag bokade resan dit förra året.
Det finns åtta olika kategorier att klicka sig in på, jag är naturligt nog mest intresserad av Jorden, Byggnadsverk samt Människan (konstig namn på denna kategori då man kan ledas till att tro att den innehåller anatomi och skelettdelar, men så är det inte). För den som har intresse av sådant så finns också kategorierna Djur, Sport, Underhållning m.m.
Här är min topplista över Världens häftigaste topplistor (visst var jag fyndig nu?):

Listan över, som i sig själv är mer än tillräckligt lång, är bara ett axplock av det jag tycker är absolut bäst. När man först har kickat sig in så hittar man vidare till de roligaste listorna med de finaste bilderna och man är fast i timmar. Jag lovar.

Shilin betyder stenskog och ligger i provinsen Yunnan i Kina.
Shilin har plats 7 på listan världen märkligaste ställen.

Och var har Maxime och jag varit då av världens häftigaste/vackraste/högsta/märkligaste ställen????

Världens sju underverk:
– Mausoleet i Halikarnassos, Turkiet. Ligger vid populära Bodrum och vi var förbi ruinhögen, som mausoleet är i dag, när vi var i Bodrum för 15 år sen.
– Cheopspyramiden, Egypten.

Världens sju nya underverk:
Colosseum, Italien.
– Petra, Jordanien.
– Kinesiska muren, Kina. Maxime på gymnasieresa för några år sen.

Världens vackraste platser:
– Grand Canyon, USA.
– Geirangerfjorden, Norge. Är man norska så har man självklart varit här på 800 bilsemestrar när man var liten.

Världens vackraste sjöar:
– Plitvicesjöarna, Kroatien.

Världens häftigaste vattenfall:
– Pass, men Skogfoss på Island och Plivice i Kroatien är i alla fall med längst ner med liten stil.

Världens märkligaste platser:
Pamukkale, Turkiet. 

Världens häftigsta övergivna platser:
– Varosha (Famagusta), Cypern. Har dock inte varit i själva Famagusta, men när jag var 14 år och var på Cypern med familjen så kommer jag ihåg att vi stod vid ett staket och kollade in, precis som på bilden.

Världens häftigaste slott:
Palácio Nacional da Pena i Portugal.

Världens högsta broar:
Pass.

Världens högsta byggnader:
– Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur, Malaysia.
– Burj Khalifa, Dubai, Förenade Arabemiraten.

Föregående artikelHögt och lågt om Rom
Nästa artikelNeapel III

2 KOMMENTARER

  1. Jo, faktiskt. Laponia är med på listan Världens vackrast platser. Kika in, jag blir som sagt fast i timmar varje gång jag gör det

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here