När jag var i Barcelona i somras med Viveca så åkte vi upp till berget Montjuic, mest för att Viveca ville men eftersom Monjuic är en känt utsiktsplats i Barcelona så var jag inte svår att övertala.

Det finns flera sätt att ta sig upp till Montjuic, man kan antingen åka linbana från Barceloneta (€12 enkel!) eller bergsbanan från Palal-el som fungerar med metrokortet eller gå. Eftersom vi bodde nära Paral-el så valde vi bergsbanan. Med både linbanan och bergsbanan kommer man endast en bit upp, för att ta sig upp till borgen så måste man ta en till linbana (€9 tur och retur). Berget Montjuic är ganska stort och det ligger flera museer där, men högst upp ligger borgen och eftersom den ligger högst så hade vi fått för oss att det var dit man skulle åka.

Linbanan upp till borgen


Det var halvkul att åka linbanan upp till borgen, men själva borgen var en besvikelse. Det samma var utsikten men det berodde nog mest på att vi dagen innan hade varit på Tibidabo. Hade vi dessutom åkt linbana + linbana både upp och ner och betalat inträde till borgen så hade det gått loss på ca €38 per person, vilket är ett rån för upplevelsen vi fick.

Borgen


Även om jag inte tyckte att varken Monjuic eller borgen högst upp var mycket att skriva hem om så tog jag en massa bilden. Och jag kan inte förklara varför, men när jag kom hem så gjorde jag jobbet med att välja ut de bästa bilderna från Montjuic och redigera dem. Och när jag först hade gjort slekterings- och redigeringsarbetet så tyckte jag det kunde vara lika bra att skriva ett inlägg. Jag påbörjade texten flera gångar; en gång i stil med att varna för dyr och tråkig turistfälla, en annan gång där jag lyfte fram Montjuics historia som fängelse (alla som har läst Carlos Ruiz Zafóns böcker kommer nog ihåg detta) men jag fick aldrig riktigt till det med Montjuic-inlägget. Tidigare i veckan försökte jag igen och då tyckte jag även att bilderna var tråkiga och la på vintage-filter. Dock kom jag ingenstans med vad jag önskade förmedla. Igen.

Utsikten från borgen med La Sagrada Familia mitt i bilden


Sen ser jag att Johanna på A Lady & A Tramp i går postade de finaste bilderna från trädgården på Montjuic. Tydligen hade Viveca och jag inte läst på ordentligt och tagit oss till vad som var helt fel del av Montjuic. Hade vi hittat parken så ser jag direkt att vi båda hade älskat den. Jag tycker i vanliga fall att jag är bra på research och gillar planering och Viveca är på samma sätt, men denna gång lyckades vi båda brista. Och lyckades samtidigt kasta bort en hel förmiddag av de tre korta dagarna Viveca hade i Barcelona.

Foto: Johanna Westberg


Foto: Johanna Westberg

Foto: Johanna Westberg (Ägare av bilden i alla fall. Fotat kan hon inte själv ha gjort!)
Föregående artikelPrästklädesbutik i Rom
Nästa artikelVarför din nästa weekendresa borde gå till Gdansk

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here