Det är inte så ofta vi brukar skriva om hotell här på Ladies Abroad. Visst har Maxime och jag bott på många hotell som har varit fina på olika sätt på våra resor men det är inte så ofta vi träffar på ställen som vi tycker är något utöver det vanliga och förtjänar ett inlägg, men på Seychellerna hände detta.

Utsikt från balkongenVåra första fem dagar av semestern på Seychellerna spenderade vi på ön Praslin, närmre bestämt på stranden Anse Volbert. Vi valde stranden Anse Volbert för att vi önskade bo ett ställe med ett visst restaurangutbud och flera hotell än vår eget, Seychellerna är litet och gansk glesbesfolkat. Som vanligt använde vi en kombination av TripAdvisor och en hotellbokningssite, denna gång Agoda, för att hitta bra och prisvärt boende. Valet föll på Mango Lodge som scorade högt hos båda.

Utsikten från frukostbordetNi kan drömma om Maximes och min förvåning när kvinnan som välkomnar oss på Mango Lodge är superblond och tilltalar oss på norska! Therese ansvarar sen ett tag sen för hotellet tillsammans med sin man som är uppvuxen på ön och med sig har de sin son Michael. Alltid bra med lite extra råd och tips från en landsmaninna.

Taket på en av bungalowerna
Michael; sonen i husetMango Lodge ligger faktiskt inte direkt på stranden, vilket de flesta hotell på Seychellerna gör. I stället ligger det på en ganska så brant höjd tio minuters promenad från stranden och utsikten är fantastisk. Hårnålssvängarna upp tog vi växelvis som motion eller så avtalade vi hämtning med bil längst ner i backen från Therese. Hotellet har tre lägenheter och fem triangelformade bungalows i brunt trä med balkong som vilar på pelare. Höga pelare på ca 20 meter! För första gången i våra liv så såg vi kokosnötterna som hängde i palmerna ovanifrån och inte underifrån

Mango, självklart
Maxime på väg till stranden
Frukosten omfattade varje dag ett enormt fruktfat
Vår husgecko fotad med mobilkameran.
Eftersom den var skygg och snabb så fisk jag ta kameran som fanns till hands.

Skulle du ha vägarna förbi Seychellerna så är vårt hetaste tips några dagar på Mango Lodge!

Föregående artikelVad kostar en resa till Seychellerna?
Nästa artikelRöda torget och Vasilijkatedralen

6 KOMMENTARER

  1. Ja, det var WOW. Virkelig ett av de fineste stedene jeg har bodd på. Og da fint som i personlig och sjarmerende ocg ikke som overdådig luksus

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here