Seychellerna består av tillsammans 115 öar men bara ett fåtal av dessa öar är bebodda. De vanligaste turistöarna är Mahe, där huvudstaden Victoria och den internationella flygplatsen ligger, samt Praslin och La Digue.

I denna artikel guidar vi er till de finaste öarna på Seychellerna; du får här våra bästa tips för att välja den mesta paradisön.

Mahe

Vi stannar bara en natt på Mahe och det är i huvudstaden Victoria; beroende på att vi inte hann med sista båten den dagen vi landade. Vad vi har förstått så är öarna Mahe och Praslin väldigt lika och vi valde därför bort Mahe. Mahe drabbas också ofta av regnväder och dimma beroende på de höga bergen

Huvudstaden Victoria var inget särskilt, så det rekommenderas att ta sig därifrån så fort som möjligt. Det är paradisstränderna runt hörnet du vill åt.

Praslin

Vi delar upp vår semester så att vi stannar fyra nätter på vardera Praslin respektive La Digue. En annan orsak till att vi väljer Praslin framför Mahe är att man inte kan ta sig direkt från Mahe till La Digue, och att besöka La Digue är ett must för oss.

Läs mer: En dagsutflykt från Praslin; jättesköldpaddor på Curieuse Island

Det är inte många aktiviteter och utflykter att göra på Seychellerna, utöver att utforska och njuta av stränder, men på Praslin finns både en UNESCO-listad nationalpark, där det växer dubbla kokosnötter formade som rumpor, samt ön Curieuse med jättesköldpaddor. Båda aktivisterna är ett stort plus för oss då vi tycker det blir tråkigt med bara strand. På Praslin finns också stranden Anse Lazio, som brukar dyka upp när världens tio vackraste stränder listas, vilket också spelade in.

Praslin är en väldigt stillsam ö där det inte händer mycket. Efter research så valde vi att bo på öns mest utvecklade strand Anse Volbert, som också kallas Cote d´Or, på norra sidan ön. Det är här flertalet av öns restauranger utanför resorterna finns, vilket inte betyder många alls. Utifrån minnet gissar jag att det rör sig om åtta till tio restauranger och ett fåtal butiker.

Andra stränder är Baie Santa Anne, på östra sidan, som vi bara passerade genom samt Grand Anse på västra sidan. På Grand Anse spenderade Maximes pappa och hans fru sin smekmånad precis innan Maxime och jag åkte dit och enligt dem finns bara resorter och inga restauranger eller butiker där. De spenderade en förmögenhet på taxi och tyckte området var tråkigt. På Praslins norra ända ligger stranden Anse Lazio, som vi utropar till vår favoritstrand på Seychellerna.

Läs mer: Stranden Anse Volbert/Cote D´or där vi bodde
Läs mer: Anze Lazio; en av världens finaste stränder

Vår rekommendation; bo på Anse Volbert på Praslin. Stranden är fin, vackra Anse Lazio är en kvart bort med buss eller bil, nationalparken är tio minuter bort med bil och det går båtutflykter direkt till sköldpaddsön Curieuse, som går att se från stranden. Vi bodde på Mango Lodge, som är ett av de absolut finaste ställen vi har bott, med triangelformade bungalows på pelare.

Läs mer: Vallé del Mai nationalpark

Läs mer: Mango Lodge; vårt underbara och exotiska boende

La Digue

På ön La Digue ligger stranden Anse Source d´Argent, som brukar omtalas som världens mest fotograferade strand. Många brukar bara göra en dagsutflykt till La Digue från Mahe eller Praslin men för oss var det en självklarhet att bo på ön.

Läs mer: Stranden Anse Source d´Argent

La Digue är absolut mindre ön än Praslin men eftersom det finns flera stränder där så valde vi att stanna ungefär lika länge på båda öar. Även om La Digue är en mindre ö än Praslin så finns det flera restauranger och butiker på La Digue. Det finns fast-foodrestauranger som serverar rätter utan namn, där man bara pekar, för 35 kronor. La Digue känns som en mer lokal ö där seychellierna bor och lever när Praslin känns mer som en turistö. Centrum är koncentrerad kring hamnen på västra sidan av ön och det är också här de flesta guesthouses ligger. På La Digue hittar vi bara en resort, i övrigt är det mindre hotell eller guesthouses.

La Digue är en nästan bilfri ö och det är att hyra cykel som gäller. Anse Source d´Argent ligger en kort cykeltur söder om centrum medan de tre stränderna Grand Anse, Petit Anse och Anse Cocos ligger en kvarts cykeltur bort, på södra sidan ön.

Läs mer: Foton från Grand Anse och Petit Anse

Vi bodde på ett guesthouse vi inte riktigt kan rekommendera. Hade vi gjort om det hela så hade vi valt att bo på La Repaire, som såg urtrevligt ut och som dessutom hade öns bästa restaurang.

Läs hos 4000 mil: Hotellet La Repaire 

Att välja rätt

Ska man till en äkta paradisdestination som Seychellerna är, så är det extra viktigt att välja rätt för att maximera upplevelsen. Vi hoppas att denna artikeln kan hjälpa er att båda välja ö och strand att bo på på ön. För oss blev det helt rätt att dela upp veckan mellan två öar. Eftersom det inte är så mycket att göra på någon ö så är det roligt att besöka mer än en.

Övriga artiklar om Seychellerna

Seychellerna behöver inte kosta skjortan
Hur ska du välja; Maldiverna eller Seychellerna?
Vilken strand är finast på Seychellerna?


Följ Ladies Abroad på Facebook och Bloglovin för att läsa alla nya artiklar.

Föregående artikelUnderbara Thailand – Kan aldrig bli fel!
Nästa artikelTre mycket bra restauranger i Tallinn

12 KOMMENTARER

 1. Hej
  Har googlat på bloggar om Seychellerna och hamnade bland annat på er fina blogg. Läste ert reportage om Seychellerna.

  Jag och min fru planerar en resa över jul med våra två tonårstjejer. Vi reser en hel del och har tidigare aldrig varit vid Indiska Oceanen då vi nästan alltid utgått från USA och söderut mot Mexico, Karibien etc.

  Vi planerar en tur på ca. 10 dagar över jul. Skulle ni rekommendera Seychellerna då eller är det för mycket regn ? Har även kikat lite på Zanzibar och Mauritius. Är väl något bättre väder där den tiden, men jag håller nog Seychellerna lite mer som nr. 1.

  Våra 10 dagar funderar jag i så fall på att fördela på 5 dagar Praslin och 5 dagar La Digue. Vi brukar oftast bo med självhushåll så vi kan äta frukost + eventuellt middag hemma och sedan vara rörliga under dagen. Är det en bra fördelning i så fall, eller skulle ni rekommendera fler nätter på La Digue eller t.o.m. Mahe?

  Läste att det kan vara sjögräs på Praslins nordkust på vintern. Märkte ni av det där? Var på Praslin skulle ni bo om ni åkte igen? Jag har kikat lite på området kring Anse Volbert samt lite norr om vid Anse Possession där det finns flera stugor med självhushåll att hyra. Finns det hyfsade mataffärer eller är man helt förpassad till restauranger? Skuller ni rekommendera att flyga till Praslin eller ta snabbåten? Måste man i så fall förboka plats på båten?

  Andra tips tas tacksamt emot.

  • Vad roligt att du har hittat till oss.

   Jag skulle inte våga att åka till Seychellerna i december och januari. Risken för regn är hög och det är inte bara en skur per dag det rör sig om, utan det regnar hela dagarna. Som jag skriver i någon artikel så var Maximes pappa där i övergången dec/jan och det regnade nästan varje dag i två veckor.

   Hade jag haft tio dagar så hade jag antingen delat som du säger 5+5 mellan Praslin och La Digue eller 6+4. På Praslin finns det utflykter att göra (nationalparken samt sköldpaddsön) medan det på La Digue egentligen mest finns olika stränder att besöka. Men att utforska stränder är också tillräckligt att göra i sig och vi var en dag längre på La Digue.

   Vi körde tyvärr inget självhushåll utöver frukosten, men på La Digue finns det en stor mataffär mitt på ön. De flesta enklare boenden kommer med kök. På Praslin såg vi inte någon mataffär (vi hade frukost på hotellet) men det måste givetvis finnas. På Praslin hade jag absolut valt att bo på anse Volbert för att i alla fall ha en och annan restaurang att gå tillpå kvällarna. På många av de andra orterna finns inga restauranger alls, utöver på hotellen. Vi var tyvärr inte vid Anse Possession alls. Kolla på Agoda.com för boende, de hade bäst utbud då vi var där. Vi plågades inte alls av sjögräs på någon strand, utöver Anse Source d´Argent. Och dit kommer ni vilja åka; sjögräs eller inte…

   Vi åkte båt till båda öarna, men den kostade 500 kr enkel per person. Hade jag vetat det innan så hade jag kollat upp vad det kostar att flyga. Vore ju smooth att bara kunns gå över i planet till La Digue på flygplatsen. Nej, vi bokade inte plats innan, båtarna är stora.

 2. Ska till Seychellerna 10 dagar i mitten på juni. Tanken var att tillbringa 1vecka på Praslin och resterande dagar på Mahe. Tanken var att göra dagsutflykt till La digue då vi har två små barn känner vi att det är svårt att bo på många ställen. Men på vilken sida/strand bör man bo för att slippa vågor och tång?

  • Vilket bra val att ni ska till Seychellerna! Vi såg ingen tång alls någon annanstans än på Anse Source d’ Argent på La Digue. Och kan inte minnas att det var vågigt någonstans.

   På Praslin hade jag absolut valt att bo på Anse Volbert, som är den livligaste stranden. Mahe vet vi tyvärr inget om.

  • Älskade La Digue för stränderna och atmosfären, men det kan lätt bli tråkigt där. Praslin har mindre personlighet men mer aktiviteter. Så båda måste upplevas!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here