Precis innan Maxime och jag åkte till Seychellerna så presenterade Trip Advisor 2015 års lista över världens 25 finaste stränder. På sjätte plats finns stranden Anse Lazio på ön Praslin på Seychellerna.

Maxime och jag visste redan innan listan presenterades att vi skulle besöka Anse Lazio men det är alltid bra att få sina val bekräftade. Stranden ligger på norra sidan av Praslin och det är bara ett hotell som ligger vid stranden. De flesta besökarna är med andra ord bara där över dagen.

Anze Lazio - Seychellerna

Välkommen till paradis

Vår chaufför har precis släppt av oss. Vi har kört oss först en kvart på väger som både slingrar sig till höger och vänster samt upp och ner. Sista kilometern saknar asfalt och är en enda brant uppförsbacke med en ännu brantare nerförsbacke som slutar i parkeringen. Tur vi lydde rådet om att inte hyra cykler för utflykten.

Anze Lazio - Seychellerna Anze Lazio - Seychellerna Anze Lazio - Seychellerna Anze Lazio - Seychellerna

Anse Lazio är som er egna privata swimmingpool, säger chauffören när han har stannat. Samtidigt gör han en svepande rörelse med handen för att visa vad som befinner sig bakom träden. Vi går genom en öppning mellan träden och synen som möter oss gör oss mållösa.

Anse Lazio är som er egna privata swimmingpool

Vattnet är mer turkost än något annan ställe vi har varit och sanden är vitare och mer finkornig än vad vi tidigare hade gått i. Stranden är perfekt formad med stenblock som ramade in den på båda sidor. Palmer och grönska bakom stranden utgör pricken över i:et.

Anze Lazio - Seychellerna Anze Lazio - Seychellerna Anze Lazio - Seychellerna Anze Lazio - Seychellerna Anze Lazio - Seychellerna

Anze Lazio nyttjas av alla

En detalj som skiljer de lokala på Seychellerna från många andra tropiska länder är att de faktiskt nyttjar stränderna för sol och bad. De ligger inte i solen som turisterna gör, utan i skuggan, men de vistas i alla fall på stranden och badar ofta och länge. De lokala barnen är dock mest intresserade av att bada i lagunen som ligger precis bakom stranden.

Anze Lazio - Seychellerna Anze Lazio - Seychellerna Anze Lazio - Seychellerna Anze Lazio - Seychellerna Anze Lazio - Seychellerna

För både Maxime och mig var det kärlek vid första ögonkastet. Vi spenderade faktiskt alla våra resterande dagar på Praslin på Anse Lazio. Vi hoppas båda på ett livslångt förhållande; med andra ord en möjlighet att återvända!

Föregående artikelCafé Black Magic i Riga
Nästa artikel#tbt – Visby – Sverige på sitt mest pittoreska

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here