Café Black Magic är ett av Rigas mäst kända fik och listas högt hos Trip Advisor. När min mamma och jag var i Riga innan jul så svängde vi självklart förbi etablissemanget.

Namnet Black Magic syftar till black balsam som är en lettisk likör gjort på 24 sorters örter och med ett recept som inte har ändrats under 250 år. Black balsam kan drickas som den är eller tillsättas kaffe eller choklad likaväl som desserter. Min mamma och jag testade inte black balsam; senast min mamma var i Riga köpte hon en flaska och black balsam är enligt henne odrickbart och hon fick slänga flaskan.

Toaletterna gömmer sig bakom dessa dörrar
Black Magic har fantasifull inredning med massor av udda detaljer. Mot gatan finns ett rum med lite biblioteks/köpmannskänsla och bakom detta ett mörkare rum med vad som för mig framstod som galen-läkare/uppfinnare-känsla. En fågelbur i taket och massor av reagensrör och annat jag minns från kemitimmarna i skolan. Längst bak finns ett rum med bara ett stort bord och målade väggar.

Och fikat? Kaffet var gott enligt min mamma och kakorna vi valde fick godkänt. Roligt ställe, och ett besök rekommenderas absolut om du har vägarna förbi Riga.

Detalj från biblioteket/köpmansrummet; mot gatan

Rummet längst in med målade väggar

Black Magic säljer två sorters Black Balsam på flaska;
en med svart vinbär och en med grädde

Rummet som jag tycker andas lite galen läkare/uppfinnare
Föregående artikel#tbt – I helikopter över Grand Canyon
Nästa artikelAnse Lazio – En av världens finaste stränder

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here