Vi har haft en underbar helg och vecka i vårens tecken och även om jag har flera resor framför mig, så måste jag erkänna att jag drömde lite extra om en solresa under den perioden snön hälsade på. Jag genomförde 17 resor under 2016 men alla var antingen korta eller rundresor. Inga av dem var någon riktig slappa-på-stranden-semester; som också är något jag gillar.

Sneglar mot Asien…

Ska jag ha en riktigt avslappnade semester så är det alltid är det alltid resor mot Asien-hållet jag kikar på. Asien levererar alltid. Jag har besökt ganska många länder i Asien men det är faktiskt ingen av dem som når upp mot Thailand. Även om Filippinerna kommer på en mycket stärk andraplats… Det som är det extra pluset som ger Thailand förstaplatsen är maten. Visst kan man hitta väldigt vackra stränder och intressanta utflyktsmål i många grannländer, men Asiens absolut godaste mat finns i Thailand. Slutdiskuterat.

Önskar du åka till solen: Rabble har i mars ett samarbete med TUI och erbjuder upp till 50% rabatt på resor till Thailand.

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen; Thailand passar för alla, det gäller bara hitta det som passar just dig.

Thailand på tu man hand

För paret som ska åka till Thailand så rekommenderas Trangprovinsen med öarna Koh Mook, Koh Kradan och Koh Hai. I artikeln från Koh Kradan hävdar jag att ha upplevd Nirvana. Kanske inte på riktigt men jag minns fortfarande lyckokänslan jag hade då jag flöt omkring på rygg i vattnet. Koh Kradan är fortfarande med på listan över våra fem favoritstränder i världen.

Läs mer: Nirvana på paradisstranden Koh Kradan
Läs mer: Koh Hai – En dagsutflykt med förvecklingar

Thailand med barn

Ön Koh Lanta är den klassiska ön att vistas på med barn. Tråkigt säger vissa; man riskerar att springa på grannen. Visst är Koh Lanta en ö fylld av svenskar och andra europeiska turister men är inte grejen för de flesta att man vill ha det bekvämt och enkelt under semestern? På Koh Lanta hittar ni garanterat andra barnfamiljer, båda på semester och som tar delar av föräldraledigheten där. Chansen är stor att både föräldrar och barn hittar någon att umgås med som pratar samma språk. Dessutom; har ni äldre barn så är det här en av de svenska skolorna finns.

Läs mer: Ladies Abroads topp fem paradisstränder

Thailand för den aktiva

Jag har fortfarande inte varit i norra Thailand men jag skulle definitivt välja Chiang Mai eller Chiang Rai om det var en mer aktiv semester jag önskar. Jag skulle satsa på en kombination av natur, djur och tempel; jag älskar alla tre. På väg hem skulle jag definitivt lägga till några dagar i Bangkok.

Artikeln är skrivet i samarbete med Rabble. Hos Rabble kan du på webbsidan och i appen ta del av rabattkoder och kampanjer, vilket gör att du kan shoppa och resa till billigare priser.

Samtliga foton i artikeln är från öarna Koh Hai, Koh Kradan och Koh Mook.

Föregående artikelBerlinmuren! Världens längsta konstverk
Nästa artikelVilken ö är finast på Seychellerna?

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here