För ett tag sen publicerade vi ett inlägg från vår dagsutflykt från Palma till den idylliska orten Soller. I dag är det dags att förflytta sig från Soller till hamnstaden Puerto del Soller.

Efter att vi hade spanat in Soller och ätit glass så var det dags att ta oss till  Puerto del Soller, med andra ord Sollers hamnstad. Från Palma till Soller åker man med ett litet trätåg och för att ta sig från Soller till Puerto del Soller så är det spårvagn som gäller. Också spårvagnen har träbeklädnad och utseendemässigt är tåget och spårvagnen till en förväxling lika.

From Soller to Puerto del Soller you travel with a beautiful old fashioned wooden tram. The ride takes about half an hour and you pass citrus plantations and Spanish country style houses.

Spårvagnsturen tar cirka en halvtimme och också nu åker vi förbi citrusodlingar och små pittoreska hus. Vid flera tillfällen skulle det kunna gå att röra hörnen på husen vi passerar om vi hade stått på utomhusplattformen. Plötsligt ändrar omgivningarna sig och vi ser havet och en lång strandpromenad på vår vänstra sida. Efter några vackra minuter längs havet så stannar spårvagnen och vi är framme i Puerto del Soller.

Puerto del Soller har en bil- och spårvagnsgata och mellan gatan och strandpromenaden ligger de många restaurangerna vägg i vägg. På andra sidan gatan finns hus med affärer och ett och annat hotell. Det börjar nu bli dags för lunch och efter att ha kollat in samtliga restauranger på strandpromenaden, inklusive maten på de tallriker vi kan se, så väljer vi ett ställe och beställer en spaghetti vongole och en frutti del mare att dela på som förrätt och som huvudrätt tar alla fyra in var sin grillad fisk. Som förväntat muy bueno!

Vi hade inte mer än svalt sista tuggan innan det var dags för två av oss att hoppa upp för att utforska den lilla hamnstaden medan de två andra valde att sita kvar i skuggan och dricka upp vinet. Puerto del Soller är ett populärt utflyktsmål för dagsutflykter men det är också många som väljer att spendera en del av Mallorca-vistelsen här. Och en mycket populär destination för den som anländer med båt. Båthamnen är ganska så stor och här finns båtar i alla storlekar och modeller.

Suddenly the plantations disappear and the ocean appears and after a few minutes the tram stops. Puerto del Soller is a small town with only one street and a boardwalk with several restaurants. As well as a quite big marina with boats of all models and sizes.

Puerto del Soller är ingen stor ort så efter att ha strosat omkring en knapp timme så hade vi sett det mesta. För min egen del kan jag sammanfatta besöket Puerto del Soller med följande:

  • Jag gillar verkligen den lilla orten
  • Jag känner mig totalt avslappnad och lugn i Puerto del Soller, vilket jag sällan gör varken hemma eller på semestern. Det är ju så mycket att se, uppleva och göra överallt; vila kan man göra senare!
  • Stranden, som är populär och välbesökt, duger men de jag besökte nära Palma var mycket finare
  • Vid nästa Palma-resa, för det blir garanterat fler, så ska jag definitivt lägga till en natt eller två i Puerto del Soller

To summarize the Puerto del Soller visit; I really liked the small town and when planning my next trip to Palma de Mallorca I will for sure include a night or two in Puerto del Soller. 

På hemvägen med tåget; över bergen igen

Föregående artikelDen befäste kyrkan i Viscri, Transsylvanien
Nästa artikelParadis eller paradis? – Maldiverna vs Seychellerna

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here