Ögruppen Maldiverna består av tillsammans 1200 öar, varav över 900 av är obebodda öar. På 200 av öarna bor landets lokalbefolkning och 80 av öarna är vikta endast åt turism; det finns med andra ord inga bofasta på dessa öar som ofta går under namnet resortöar. På resortöarna kan turisterna leva ett lyxigt semesterliv, inklusive åtkomst till alkohol, medan den som väljer att semestra på en av de 10 till 15 lokalt bebodda öarna där turism finns hamnar mitt i maldiviernas vardagsliv.

Maldiverna är ett muslimskt land, vilket betyder att det är förbjudet att med alkohol och detta endast kan köpas på resorterna. Det är inte heller tillåtet att ta med sig alkohol in i landet eller att dricka det på de lokala öarna. Innan jag fick lämna flygplatsen så kollades det om jag hade med mig alkohol. Om turisterna önskar sola och bada i bikini så måste man uppsöka den särskilda delen av stranden som är allokerad för detta och som på alla öar heter Bikini Beach. Tydligt och bra namnsättning. Namnet Bikini Beach finns också utmärkt på Google Maps!

Thoddoo MaldivernaMaldivernaThoddoo MaldivernaThoddoo MaldivernaThoddoo MaldivernaThoddoo Maldiverna

Om Thoddoo

Ön Thoddoo tillhör Alif Alif Atoll, och ligger cirka en halvtimme med motorbåt från ön Ukulhas och en timme från hovudstaden Male. Ön är ca 1 kilometer i diameter och det bor cirka 1500 personer på ön, och en viktig näringskälla är fruktodling. Thoddoo är den maldiviska ö där det odlas mest vattenmelon av alla öar men det odlas också andra sorters meloner och massor av papaya och passionsfrukt. Sent varje kväll lämnat The Fruit Boat Thoddoo och jag iakttog flera kvällar när de lastade båten. Varje låda som fylls med frukt är uppskattningsvis 1 meter gångar 60 centimeter och 50 centimeter hög och varje natt lämnar mellan 80 och 100 lådor Thoddoo. That is a loooooot of fruit!

Thoddoo Maldiverna Maldiverna-10 Thoddoo Maldiverna Thoddoo Maldiverna Thoddoo Maldiverna Maldiverna-4

Bikini Beach på Thoddoo

Öns Bikini Beach ligger en bit från bebyggelsen och huvudgatorna och orsakerna till detta är att det ligger fruktplantager i mellan. Detta gör igen att det inte finns någon restaurang i närheten av stranden att äta lunch på men varje dag kring lunch så kommer det en plantageägare med sin frukt till stranden och säljer. Och jag lovar; solmogen papaya odlat några hundra meter bort smakat helt annorlunda än den papaya som du kan köpa på ICA.

Thoddoo Maldiverna Thoddoo Maldiverna Thoddoo Maldiverna Maldiverna-11

Vi har tidigare publicerat ett inlägg där vi jämför de två paradisen Seychellerna och Maldiverna samt att vi har gästbloggat hos Destinavo om att semestra på lokala öar på Maldiverna.

Thoddoo is one of the inhabited local island on the Madives. Ths island´s population is about 1500 people, and when spending your vacation there tou are getting close to the locals and their every day life.

Föregående artikelBologna – Mer än Spaghetti Bolognese
Nästa artikelGatukonst i Florens – Exit Enter

20 KOMMENTARER

 1. Vi har bokat flygbiljetter till Maldiverna före jul och nu googlas et för fullt på lokal-öar. Och vart hamnar man då om inte på LadiesAbroad. 🙂
  Vilken av de öar ni besökte tyckte du var bäst?

  • Vad roligt! Jag tänkte på att åka tillbaka till Maldiverna senast under förra veckan.

   Svårt fråga rörande vilken ö jag gillade mest. Spontant tänkte jag att det var Ukulhas, men kollade genom bilderna och blev lite osäker. Ukulhas var mindre och jag tyckte stranden var finare, och längre, där. Jag hade det också väldigt trevligt på kvällen när jag hängde vid hamnen/på torget. Thoddoo var större ö och det var en bit att gå till stranden. Också trevlig ö med stranden lite mystiskt genom ”djungelen”. Men svårt att rekommendera den ena framför den andra, sorry.

  • Jeg tror du skulle like denne øya. Som du skriver fine strender, men mer fasinerende var hvor tett på befolkningens hverdagsliv jeg kom.

 2. Det kan jag tänka mig att den mogna papayan smakar annorlunda. Tack för titten och vilka underbara bilder. Mer en dykning och snorkling.. Vad finns det mer för aktiviteter? Eller är det sol och bad som gäller?

  • Utöver sol och bad så är det huvudsakligen snorkling/dykning som gäller samt utflykter till andra öar. Men egentligen är ju detta också varianter på sol och bad…

  • Du kommer nog att få det fantastiskt på Maldiverna. Jag gjorde ganska mycket research innan jag valde öar. Maafusi är troligtvis en roligare ö än vad Thoddoo är men stränderna där är inte särskilt fina. Och det var strand jag var ute efter i första hand!

 3. Åh, det vannet ser utrolig forlokkende ut! Der skulle jeg gjerne vært akkurat nå, i stedet for i senvintergrå Oslo. Synes det er flott at Maldivene har åpnet for at man kan feriere på lokale øyer og ikke bare på femstjerners hotellkomplekser, det gjør landet langt mer fristende som reisemål for min del.

  • Väret i Stockholm var fantastikt i går, men grått i dag. Jeg håper på sol neste helg når jeg er i Oslo.

   Holder helt med deg i at det er veldig bra at Maldivene har åpnet opp for billigere feriemuligheter og ikke bare dyre resorter. Siden min reise var en forlengning av en jobbreise til India som kom ganske brått på så hadde jeg ikke harr mulighet till å dra dit en uke alene om jeg skulle bodd på svinedyr anleggning.

 4. Super spændende at læse om og meget smukke billeder 🙂
  Vi er ret vilde med maldiverne, virkelig paradis på jorden men god læsning at vide noget om Thoddoo så tak fordi du delte det.

  • Det är något helt särskilt när bonden kommer till stranden för att sälja sin egen frukt. Och japp, stranden var väldigt bra.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here