Sponsrad artikel

Såhär efter jul, när ekonomin har återhämtat sig igen, så är det många som börjar planera och beställa sommarens semester. Vilket vi också gör, men skillnaden är vi beställer resor mest under hela året.

Det känns i och för sig som att vi har fram till sommaren i box. Innan sommaren blir det Colombia, Dubai, Tokyo och Svalbard, för att nämna ett axplock. För sommaren blir det en vecka i Skåne för Lena, i övrigt är alla blad oskrivna. Glädjen var därför stor då Villada hörde av sig och erbjöd ett långsiktigt samarbete.

Villabokningssajten Villada

Villada är en nystartad svensk sajt för bokning av exklusiva semestervillor, även om de har funnits i Finland under många år. De erbjuder villor i ett flertal länder i Europa; vad sägs om Franska Rivieran, Portugal, södra Spanien, Kreta, Kroatiens kust eller nästan hela Italien?

Vi fastnade direkt för villorna vid Comosjön i norra Italien när vi kollade in utbudet. Vi har båda under flera år drömt om att besöka antingen Comosjön eller Gardasjön. Vem önskar inte bo i en pittoresk italiensk by med höga fjäll bakom och sjön framför oss? Räkna in Ladies Abroad, i alla fall. Sen är det ju också så att Italien är något av ett favoritland hos oss. Lenas första charterresa under tidigt 80-tal gick till Sicilien och efter det har båda återvänt vid många tillfällen.

En egen villa på semestern

Detta med att hyra en villa på semestern är dock nytt för oss båda. Vi har ju gjort flera lyckade lägenhetsbyten under semestern tidigare men då har det varit mot mindre lägenheter, och i städer. En egen villa med plats för hela storfamiljen eller en grupp vänner i en mindre by lockar verkligen.

Vi har många vänner med yngre barn som flera gånger har hyrt villa för familjen, ofta tillsammans med andra familjer. Flera av dem pratar om att villa med egen pool är så bra för barnen men vi lovar att vi skulle njuta av en privat pool också som vuxna. Många av Villadas villor har plats för upp till 12 personer och jag ser för mig hur vi ska laga stora gemensamma middagar med pasta, mycket tomater och olivolja.

Eller vänta nu; jag menar hur den som gillar att laga mat ska laga mat till hela gruppen. Jag ska ta rollen som värdinna på fullaste allvar och fokusera på att fylla på allas glas där vi väntar in maten från solstolarna runt poolen.

Reportaget är skrivet i samarbete med Villada, som också äger samtliga bilder i inlägget.

Föregående artikelGuldkupoler i Kievs äldsta stadsdel Podil
Nästa artikelSaigon – Eller Ho Chi Minh om du fördrar

9 KOMMENTARER

  1. Vi har hyrt hus flera gånger i främst Italien men även på Mallorca. Precis så som du beskriver, tillsammans med annan familj och egen pool. Vi kompletterar med hyrbilar så har man en riktigt härlig semester med poolhäng, god mat, gott vin och utflykter!

  2. Ja hyra stor fin villa med pool i en pittoresk by i Italien. Räkna in Frukapten på den också :). Jag tillhör kategorin som har haft riktigt lyckade semestrar med familjen i hyrda hus i Florida (med pool), Puerto Rico och Bahamas. Jag rekommenderar det varmt.

    • Jag ska hyra en stuga i Skåne i juli, men det är ju inte riktigt det samma. När jag tänker efter så hyrde vi ett år då jag var tonåring en villa i Danmark. Väldigt fint där, men det regnade tyvärr hela veckan. Och ser fram emot er rapport från Gardasjön.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here