Aruba är en karibisk paradisö som under de senare åren har blivit en favorit hos många skandinaver. Med vita stränder, kristallklart turkost hav och runt trettio grader året om så är det lätt att förstå att det har blivit så.

Flertalet stränder ligger på öns södra sida, nära huvudstaden Oranjestad, och under mina fem dagar på Aruba så besökte vi flera av dessa. Välkommen till mina favoritstränder på Aruba.

aruba-basta-strand

Druif Beach

Druif Beach ligger närmast Oranjestad av de stränder vi besökte och är också där vi bodde våra två första dagar. Hotellet vi bor på heter Divi Village Golf and Beach Resort, men det finns också Divi All Inclusive och Divi Dutch Village runt hörnet. Divi Village är ett ganska stort hotell, med två poolar och golfbilar som skjutsar vid behov. Frukosten, som fick betyget väl godkänt, kan antingen intas som buffé på en av restaurangerna eller som a la carte på en annan.

Läs mer: Nio aktiviterer och utflykter på Aruba

aruba-basta-strandaruba-basta-strandaruba-basta-strand

Stranden är väldigt lugn, med andra ord gott om plats för solsängen, och det finns inget att utsätta på kvaliteten på varken sand eller vatten. I vattnet finns ett gäng pålar efter en gammal brygga, på vilka pelikaner sitter varje morgon. Total idyll.

Vår guide Jonathan berättade också att Druif Beach är den stranden han brukar ta familjen till och jag förstår verkligen varför.

aruba-basta-strand aruba-basta-strand aruba-basta-strand

Eagle Beach

Druif Beach övergår i mer kända Eagle Beach och det var här vi spenderade resterande del av vår tid på Aruba. Vårt hotell Manchebo ligger helt i östra delen av Eagle Beach, vid den lugnare delen. Mancebo är ett mindre hotell med endast 72 rum och tvåvåniga längor. Jag får ett rum med fantastiskt strandutsikt och har 30 sekunder att gå till stranden.

Stranden har en lagom mix av solstolar och luft mellan samt stämningsgivande palapas, det vill säga strå-parasoller. Jag hade glömt bort hur mycket jag älskar vit sand och turkost vatten, så när jag går ut för att bada första gång blir helt till mig av lycka och plaskar och hoppar runt som et litet barn.

aruba-basta-strand aruba-basta-strand aruba-basta-strandaruba-basta-strand-1 aruba-basta-strand

Manchebo har ett mycket trevligt wellness-utbud med en vacker tillhörande SPA-anläggning, samt yoga- eller pilatespass varje morgon och tidig kväll. Sa jag att morgonklasserna genomförs i den pelartäckta paviljongen på stranden? Inte? I så fall ska jag säga att det var mycket inspirerande att göra yoga klockan åtta på morgonen!

Längre bort på Eagle Beach finns de kända lutande fofoti-träden, som finna med i flertalet broschyrer för Aruba och också pryder det lokala ölet Balashi. Vårt hotell Manchebo finns med i Vings utbud för Aruba och jag skulle definitivt återvända hit vid nästa Arubaresa.

aruba-basta-strand aruba-basta-strand aruba-basta-strand aruba-basta-strand aruba-basta-strand aruba-basta-strand

Palm Beach

Palm Beach ligger, från Oranjestad, efter Eagle Beach och nu, mina damer och herrar, har vi kommit till amerikanarnas strand! Här ligger man som packade sillar på stranden, utbudet av vattensportar är enormt och det både vindsurfas och kitesurfas. De stora kedjehotellen ligger som pärlor på tråd, med tio våningar och uppåt. Här finns kedjor som Riu, Hyatt, Holiday Inn, Marriott, Hilton. You name it; Palm Beach got it!

Palm Beach skulle vara mitt sistaval av strand på Aruba, men vi är alla olika och smaken är delad.

aruba-basta-strand aruba-basta-strand aruba-basta-strand

Rensissance Island

Renaissance Hotel ligger mitt i Oranjestad och har ingen strand. Detta har de kompenserad genom att köpa en egen ö, till vilken de skjutsar sina gäster med en båt som kör hela vägen in i lobbyn. Flashigt! Renaissance Beach är Arubas mest kända, och fotograferade strand, med sina rosa flamingor.

Om inte hotellet är fullbokat så kan gäster vid andra hotell köpa sig in på ett dagsbesök på ön. Tyvärr visade det sig sent att hotellet är fullbokat då vi är på Aruba. Till trots för att vår guide Jonathan använder hela sitt kontaktnät så går det inte att få dem att ta emot oss… Eftersom stranden och ön är så känt så väljer jag att i alla fall ta med den i artikeln. Bilden i nedan är en pressbild från Aruba Tourism Authority.

Om du absolut vill besöka Renaissance Island så kan det vara en idé att boka en natt eller två på Renaissance Hotel, och resterande del på annat hotell. Dubbelrum från 1800 kronor per natt.

aruba-basta-strand

Även om stränderna på Aruba har olika utbud och karaktär så är kvaliteten på sanden och vattnet likartat. Bländande vit sand och kristallklart turkost vatten så långt ögat kan se!

Resan till Aruba genomfördes i samarbete med Aruba Tourism Authority.
Text, foton (där inte annan anges) och åsikter är som vanligt mina egna.

Föregående artikelBildkavalkad från Madrid
Nästa artikelVåra 14 bästa tips för Tokyo – Vad du absolut inte får missa

32 KOMMENTARER

 1. Hej igen:)

  Tack för ditt svar! Ja det var dessa stenbumlingar hon menade. Hon hade även bild på de. Är det flera såna utanför hotellet? För mina barn är klättrare. Skulle de se en sån skulle de göra allt för att ta sig dit pch klättra så de skulle inte bli så avslappnat för oss

  • Hej. Nej, jag minns inte att stenbumlingarna var många till antalet. Det är nog lätt att hitta ett område att ligga på med barnen, utan att de är i omedelbar närhet.

 2. Hej Lena:) en fråga!

  Druif Beach verkar ha mkt stenar e de så på hela stranden:)? Tänkte åka med 2 små barn.

  En blogg som jag läste på hade åkt med sina 2 barn och hon tyckte inte stranden var barnvänlig alls nämligen.

  Med vänlig hälsning,

  • Nej det var inte alls mycket stenar på hela stranden på Druif Beach. Visst fanns det här och var kluster med stenbumlingar men stranden i övrigt var helt utan stenar. Sen kan man kanske tycka att den delen vi var på, som låg framför hotellet Divi, inte hade så många andra besökare och det var ganska lugnt där. Mao inte så att det kryllade av andra barn att leka med, så det var kanske det den andra bloggaren menade med inte barnvänlig. Minns inte heller att det var höga vågor utan långgrunt.

 3. Nu dog jag lite av avundsjuka… såå fint! Skulle vilja kombinera kitesurfing med en lugn strand med flamingos och yoga 🙂 Lyllo dig som fått åka dit och UNDERBARA foton på ödlorna!

  • Kitesurfing är nog perfekt, eftersom det både fläktar och blåser ganska mycket vissa områden. Såg också surfare av alla slag.

   Tack; ödlorna var ju så roliga. De fanns verkligen överallt, och den första bruna poserade för mig under fem minuter.

  • Tricket verkar ju vara att bo nårga nätter på Renaissance Hotel, så man får tillgång till flamingoön, och eventuellt några nätte rpå annat hotell. Har uppdaterat inlägget med det tipset.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here