Jag besökte Madrid under förra hösten tillsammans med två norska väninnor. Det är svårt när tre beresta personer ska hitta ett gemensamt resmål där ingen av dem har varit tidigare. Jag är kanske den av oss som har starkast önskemål om att inte åka tillbaka till något ställe jag redan har besökt.

Hur som haver så hamnade beslutet den gången på Madrid. En spansk stad som verkligen har hamnat i skuggan av Barcelona men som verkligen förtjänar att lyftas upp. Efter resan skrev jag ett reportage om tio höjdpunkter som inte får missas i staden men eftersom jag fortfarande har många fina bilder kvar så kommer här en random bildkavalkad från Madrid.

En flamencoshow rekommenderas verkligen. Även jag, som inte är särskilt förtjust i varken show eller dans, tyckte det var bra.
Glashuset i Retiro-parken
Från Mercado de San Miguel. Vill ha en likadan i mitt kök.
Lyft blicken! Madrids fasader är mycket vackra.
Retiro-parken. Som två gigantisk broccoli, eller vad?
Stadens största torg heter givetvis Plaza Mayor. Den mest iögonfallande byggnaden är Casa de la Panaderia – Bagarnas hus – som tidigare ägdes av stadens bagarskrå.
Från Retiro-parken.
Saluhallen Mercado San Anton, som har en utomhus terrass längst upp.
Alla gäster satt framför scenen vid små cafébord och på bordet fanns sangria som ingick i biljetten och som fylldes på hela tiden. ”Någon”, som i vanliga fall inte gillar sangria, var en aning rund under fötterna när hon lämnade lokalen.
Byggnaden Casa de la Panaderias mycket intressanta detaljer.
Skylt nära marknaden Rastro.
Stadsdelen Malasana.
Detaljer från fasader.
Retiro-parken
Gatudetaljer samt Madrids finaste samuhall Mercado de San Miguel
Terrassen på vår AirBnB-lägenhet. I bland hittar man en lägenhet som har allt!
Musiken är livlig och intensiv, med glada tillrop och mycket stepping.
Visst smakar en snygg kopp kaffe mycket godare?
Detaljer från Rastro-marknaden.
Korvar och snacks, från Mercado San Anton.

 

Föregående artikelStadsdelen Beyoglu – ”Modern Istanbul”
Nästa artikelArubas bästa stränder – Bländande vitt och kristallklart turkost så långt ögat kan se, samt en och annan rosa flamingo

4 KOMMENTARER

  1. Så mange vakre bilder fra Madrid! Jeg besøkte byen for første gang forrige uke, på vei til og fra Santiago de Compostela. Jeg hadde dog bare to netter i byen, og ikke så mye tid på dagtid, slik at det var begrenset hva vi fikk tid til. Men det ble mye god mat, litt sightseeing og billig shopping før hjemreise. 🙂 Byen virket i mye mindre grad preget av turister enn f.eks. Barcelona, så jeg kunne gjerne tenke meg å dra tilbake for å se mer.

    • Madrid er virkelig en by som ofortjent har havnet i skyggen av Barcelona. Men som du sier; det er ganske bra siden den er mye mindre preget av turisme.

      Santiago de Compostela, WOW.! Ser jeg virkelig fram til å lese om. Sååå spennende.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here