Jag skulle tydligen behöva åka till Kiev för att äta en av de godaste måltider jag har ätit under de senaste åren. Vem hade egentligen trott att det skulle bli så? Inte jag i alla fall.

Jag älskar asiatisk mat; thailändskt, kinesiskt, indiskt, vietnamesisk. You name it, I like it. Jag uppskattar både de fräscha råvarorna och att maten smakar mycket. Jag gillar också att det är sting i maten men det är skillnad på sting och smakrik. Men eftersom den asiatiska maten ofta är smakrik med något eller mycket sting, så har jag för länge sen hittat min bästa kompis i matvägen.

ukraina-kiev-bao-restaurang

Miljön på BAO

När vi skulle hitta restauranger i Kiev så var det mina två medresenärer som dök ner i TripAdvisor. Vi letade primärt efter nyårsställe men föll alla tre för BAO. Dock är BAO en ren restaurang och för nyår var vi ut efter ett större och kombinerat ställe där vi kunde ha en helkväll. Så vi bokade BAO för vår första kväll i Kiev; dagen innan nyårsafton.

Lokalen är tudelad; en bardel med höga bord till höger och en restaurangdel med långbord samt fönsterbord rakt fram. Vi placeras vid långbordet och är mer än nöjda med läget. Precis bakom oss ser vi kockarna jobba bakom en glasvägg. Vår uppmärksamma kypare Bogdan ser till att inget fattas oss under middagen.

ukraina-kiev-bao-restaurang ukraina-kiev-bao-restaurang ukraina-kiev-bao-restaurang ukraina-kiev-bao-restaurangukraina-kiev-bao-restaurang ukraina-kiev-bao-restaurang

Den godaste maten på väldigt länge

Menyn är indelad i smårätter att dela på samt huvudrätter. Vi väljer att dela på allt och tar in två huvudrätter, tre olika smårätter och två dumplings från dim sum-sektionen. Maten kommer in i omgångar och Bogdan presenterar varje rätt. Den ena rätten överträffar den andra; våra smaklökar är i himlen.

På BAO dricker man färgglada drinkar till maten och vi börjar med signaturdrinken; en BAO Spritz med passionsfrukt och dekorerad med grapefruktssorbet i passionsfruktsskalet.

Till efterrätt beställer vi in var sin mousse och en dessertdrink. Mousserna presenteras som de mest underbara konstverk på tallriken. Lyckligast blir jag över min blåa marmorerade ”sten”, men Maries ”puck” med julgran går inte heller av för hackor.

ukraina-kiev-bao-restaurang ukraina-kiev-bao-restaurang ukraina-kiev-bao-restaurang ukraina-kiev-bao-restaurang ukraina-kiev-bao-restaurang ukraina-kiev-bao-restaurang ukraina-kiev-bao-restaurang

Vår sista dag i Kiev besöker vi klostret Kyiv-Pechersk Lavra. På tunnelbanan tillbaka till stan beslutar vi oss för att åka direkt till BAO för att äta lunch som det sista vi gör under Kiev-besöket. Vi blir absolut inte besvikna denna gång heller.

Föregående artikelVåra 14 bästa tips för Tokyo – Vad du absolut inte får missa
Nästa artikelEn vandring på höjden över Salzburg – Från fästningen Hohensalzburg till Museum der Moderna Mönchberg

3 KOMMENTARER

  1. Men wow vilka tallrikar! Det finns SÅ många platser jag behöver skriva upp på min bucketlist när jag är här inne på bloggen… Tack för ständig inspiration.

  2. Kul att ni hittade så bra mat i Kiev! Åt ni förresten nån gång på deras snabbmatsrestaurang Puzata Hata? Bara snabbmat visserligen, men vi blev förtjusta i den, mycket roligare än våra snabbmatställen här (tyckte vi).

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here