Kap Verde upptäcktes av portugiser som bosatte sig där under 1400-talet. Portugiserna tog dit arbetare från Väst-Afrika, och resultatet av detta blev de vackraste mulatter. Långa med markerade muskulösa kroppar och markerade ansikten. Verkligen en lyckad blandning!
Ca 70 % av befolkningen består av inhemska kap verdianer, medan de resterande 30 % består av européer från Portugal, Frankrike och Italien som har flyttat de under de senare åren samt väst-afrikaner från Gambia och Senegal som är där för att sälja gambiska och senegalesiska souvenirer som de lurar turisterna att tro att är kap verdianska.
Utöver gambierna och senegaleserna så finns det inga rastafaris eller traditionella färgglada afrikanska kläder på Sal. Kap verdianerna klär sig i västerländska kläder och de flesta är katoliker med några protestanter.
I den nuvarande generationen är det vanligt med två eller tre barn, men enligt vår guide så är kap verdianerna ganska promiskuösa, och det är inte ovanligt med tre barn med tre olika mammor/pappor. Alla tycker detta är ok, och det är också helt ok att skilja sig. Tydligen är det också vanligt en en pojk- eller flickvän för varje ort på ön!
Alla, både killar och tjejer, är fruktansvärt vältränade, och träna gör man på stranden. Man springer längs vattnet, sen finns det ett ”gym” på stranden där det är full aktivitet dag som kväll. Eller man spelar fotboll eller basket. Varje gång jag gick förbi, och det var minst två gångar per dag, så var det aktivitet både på ”gymmet”, fotbollsplanet samt basketplanet.
Föregående artikelLandet Kap Verde, ön Sal och orten Santa Maria
Nästa artikelÖrundtur

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here