I dag testade jag stranden som tillhör hotellet Belorizonte, detta är den stora staranden i Santa Maria och också den finaste. Dels är stranden flera kilometer lång och helt vit, dels finns det inga stenar i vattnet och det är inte långgrunt. Vattnet är som på hela ön turkost och helt kristallklart.

Belorizontes strand är ganska full, men det beror på att det (som tur är) inte ligger tätt i tätt med stränder tillhörande olika hotell efter varandra. Det är egentligen bara Belorizonte som har ett större strandområder på stranden, lite närmare piren har hotell Morambeza en strandrestaurang med ett fåtal solstolar framför (som ingen använder eftersom man på detta hotellet ligger på stora terrassen framför poolen), och hotellen Djasdal och Crioula länger bort har endast pyttesmå strandområden. Belorizonte ordnat också aerobic, bollspel m.m. på stranden, och en av kiteområden är precis höger om Belorizonte så det finns tillräckligt att se på.

Hotellet har också en strandbar som serverar god mat, och där det finns också soffor så man kan avsluta solandet med en drink och/eller en bok.

Absoluta favoritstranden i Santa Monica. Enda minus är att ganska många av solsängerna är ganska slita/trasiga och det drar ner helhetsintrycket.

Föregående artikelSolat på Porto Antigo
Nästa artikelStranden Odjo d´Agua på Kap Verde

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here