För att se lite mer än stranden i Santa Maria så beslutade jag att följa med på Fritidsresors halvdagsutflykt runt ön med jeep. De har en med minibuss och en med jeep, och se till att ta den med jeep om du inte lätt blir åksjuk.

Vi var sju jeepar med plats för åtta i varje. Vi lämnade Santa Maria och körde till Palmeira på västkusten som är Sals hamnstad. Här är det inga turister som väljer att bo, och ca 5000 personer bor här permanent. Det vi såg på var det lokala livet i en ort utan turism och där de boende är betydligt fattigare än i Santa Maria.


Palmeiras offentliga vattenpost

På väg hem från vattenposten

Ett hönshus på trottoaren


Sen åkte vi riktig off-road i öknen till Buracona som är ett naturfenomen i en grotta under vattnet, och betyder Blå ögat. Jättefint, och jag lyckades fånga det perfekt på bild.

Sen åkte vi en bit till, och stannade in the middle of nowhere i öknen. Det hela var för att det fanns en ökenhägring där. En hägring är ju något man har hört talas om sen man var liten, men jag har aldrig sett det på riktigt tidigare. Bilden är inte så bra; det var svårt att fånga på bild och det var långt borta.
Efter detta fortsatte vi till Espargos (som betyder sparris!) och är öns största ort med 6000 invånare. Utanför Espargos ligger en av öns tre kåkstäder. Vi åkte genom stan och upp till en höjd för att se den ovanfrån.

Kåkstaden bakom till höger och Sals högsta berg i bakgrunden

Vi avslutade med att åka till Pedra da Lume, en saltutvinningsplats i ett gammalt vulkankrater på östra sidan av ön. Här badade vi i vattnet som har nästan samma salthalt som Döda havet. Känslan var den samma som att bada i Döda havet, man flöt omkring på exakt samma sätt. Det var vackert i Pedra da Luma, men inte riktigt helt jämförbart med Döda havet.

Föregående artikelKap verdianerna
Nästa artikelJerusalem och Bethlehem

2 KOMMENTARER

  1. Hej,

    Funderar på att åka till Kap Verde över nyår 2012, men har varit lite osäker. Efter att ha läst din blogg och sett de fina bilder känns det mycket bättre 🙂 Verkar vara ett mysigt ställe!

    H/ Anna

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here