När man ser bilderna nedan från ön Sal på Kap Verde respektive ön Lanzarote på Kanarieöarna så ser man tydligt likheterna. Det sägs att Kap Verde är som Kanarieöarna var för 30 år sen.

När denna jämförelse görs så blir jag lite ledsen eftersom det är så fint på Kap Verde och bilderna jag har sett från Gran Canaria och Teneriffa inte alltid är roliga. Tänkt hur fint det kunde varit på Kanarieöarna om det hade tänkts till när utbyggningen av ön påbörjades, kan jag inte låta bli att tänka. Dock var det fint på Lanzarote; särskilt eftersom mina förväntningar var bottenlåga. Och självklart fattar jag att det finns fina områden också på de andra Kanarieöarna; när jag säger att det inte är så roligt överallt så tänker jag på de orterna där det ligger tolvvåningshotell rygg mot rygg.

Det tog ca två timmar att flyga från södra Teneriffa flygplats på Kanarieöarna till Kap Verde och luftsträckan är ca 100 mil. Då jag åkte så gick charterplanen ner på Teneriffa för att tanka och byta personal på väg till Kap Verde.

Om man kollar på kartan så ligger Kanarieöarna närmare Afrika än Spanien. Båda är också små vulkanögrupper och det är inte helt onaturligt att de har mycket gemensamt. Eller hade…

Same same, but different!

Vid havet

Kap Verde vs …
… Lanzarote

Saltutvinning

Kap Verde vs…
… Lanzarote en till gång

Klippor vid vattnet

Kap Verde vs…
… Lanzarote en sista gång
En rolig detalj är att både Lanzarote, som jag besökte år 2004, och Kap Verde, som jag besökte år 2012, var solo-charterresor. Jag brukar varken resa solo eller på charterresor särskilt ofta!
Föregående artikelBodrum
Nästa artikelShawarma i Deira

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here