Vi hyrde en bil och startade vår dagsutflykt från Puerto del Carmen och följde vägen söderut längs vattnet för sen att köra genom ön. Vi avslutade turen vid nationalparken Timanfaya som ligger på västra sidan. En perfekt dagsutflykt en molnig dag när det var för kallt för att sola.

Salinas de Janubio ligger mellan Puerto del Carmen och Playa Blanca och är Lanzarotes enda komersiella saltutvinningsfarm som fortfarande är aktiv. Tyvärr kommer man inte nära, den kan endast ses från vägen. Ok att stanna till för att se om man passerar, men inte värt att någon omväg.

Los Herevideros ligger strax norr om semesterorten Playa Blanca och är ett naturfenom bestående av vatten som kommer med vågorna in i underjordiska gångar skapade av lavaströmmar och som ser ut att koka när man ser det ovanfrån. Fint område med med intressanta lavaklippor och fina vulkaner i bakgrunden. Rekommenderas absolut.

Rostig soptunna I vid Los Hervideros

Sen fortsatte vi vidare till El Golfo som är en vulkankägla som ligger halvvägs nere i vattnet, man kan endast se rester av kraterväggen som en mängd röda och rödbruna färger. Vid foten av kratern ligger Lago Verde som  är en halvmåneformad lagun med smaragdfärgat vatten med unika mineraler. Allt detta enligt guideboken. Själv tyckte jag att El Golfo var fint och absolut sevärt, medan Lago Verde påminde mest om alger i Östersjön i augusti!

Rostig soptunna II vid El Golfo

På västra sidan av Lanzarote ligger nationalparken Timanfaya som uppkom under många och stora vulkanutbrott på 1700-talet. Nationalparken är allt i allt ca 30 gånger 50 kilometer.

På Islote del Hilario, där det fortfarande är varmt i marken på vissa ställen, har det byggts en restaurang med en vulkanisk grill där värmen kommer upp från jordens inre. Här tillreds maten som sälgs på restaurangen. Maten är självklart överprisad, men det är ju ganska kul att äta mat som har tillagats vid hjälp av vulkanvärme. Vi gick i alla fall på den!

Det kommer också upp ånga från hål i marken flera ställen

Kocken

Till sist slänger jag med lite fina bilder tagna längs vägen.


Ett hus någonstans mellan Los Hervideros och El Golfo

Det är verkligen svart vulkansand över stora delar av ön, även trädgårderna består endast av krattad svart sand
Föregående artikelPuerto del Carmen på Lanzarote
Nästa artikelAngthong National Marine Park

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here