Angthong National Marine Park heter på thai Mu Ko Ang Thong och är en marin nationalpark med 42 små öar. Marinparken är belägen väster om Koh Samui; mellan fastlandet och Koh Samui.

Ang Thong National Marine Park erbjuder storslagen natur och ett landskap bestående av gröna berg som skjuter rakt upp ur havet. På öarna finns tät djungel, laguner, droppstensgrottor och ett välbevarat djur- och växtliv.

Maxime och jag valde at följa med på Fritidsresors utflykt, och det fanns två olika varianter; med eller utan kajak-paddling. Vi valde självklart den med. Från Koh Samui åkte vi först ca 45 minuter med speedbåt innan vi kom till vid ön Koh Mae. Här paddlade vi två och två i kajak en bit innan vi kom till en liten strand. Sen kunde de som ville gå/klättra upp 10-15 minuter i på smala stigar och trappor till saltvattensjön Talay Nai, också kallad Smaragdsjön efter sin färg. Det är riktigt fint här uppe, och det enda minuset är att man inte kan bada i sjön…

Nästa stopp var på en mindre ö som hade en ganska stor strand där vi stannade till ett bra tag och badade i det extra fina kristallklara vattnet. Det gick också att låna cyklop och snorkla om man ville. Här var det bara vår båt som la till, så vi var ganska ensamma på stranden. Tydligen brukar de olika arrangörerna välja olika stränder att åka till för att bada, och den tanken är ju bara att tacka och ta emot.

En mycket fin heldagstur som vi absolut rekommenderar att följa med på.

Lånad bild för att visa klipporna vi padlade under
Lånad bild för att visa stranden på Koh Mae.
Tyvärr var det inte lika fint när vi var där,
då det var fyra-fem sällskap
som samtidigt la till med sina kajaker
  

Vy över de andra öarna
Föregående artikelSödra och västra Lanzarote
Nästa artikelMahmya vid Hurghada

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here