Jag har alltid varit lite snorkig kring att semestra på Kanarieöarna; jag brukade säga med stolthet i rösten: ”Som tur är så har jag aldrig varit på någon Kanariholme”. Och detta stämde fram tills en jul då jag var desperat efter sol och värme och bokade en sista minuten till Lanzarote. Att det blev just Lanzarote var för att det var dit det fanns lediga resor.

Man har ju sett bilder med hundratals 22-våningshotell längs hela stranden från Kanarieöarna, och jag skar alla öarna över samma kam och tänkte att jag aldrig ville dit. Så man kan säga att jag åkte dit utan några förväntningar alls, och jag gjorde heller inga undersökningar om Lanzarote innan jag åkte.


Mitt ganska trevliga tvåvåningshotell

Dock är det så att det är stor skillnad på de olika öarna. Om jag inte minns fel så är alla ”skräckbilderna” från Gran Canarias mest turistifierade orter (det finns säkert fina orter också på Gran Canaria), men Lanzarote är faktiskt en ganska lågmält ort. Inga hotell är mer än tre våningar, och det ligger inte 200 stycken längs stranden. Och då var jag i Puerto del Carmen som är den byn med mest turism.


Mitt i juldekorationerna i huvudgatan

Huvudgatan är ganska dräggig, men nere vid hamnen finns ett område med mysiga barer och resturanger som man faktiskt lätt kan missa om man inte känner till att det finns.


Restaurang i hamnen

I december blåste det för mycket för att ligga på stranden, men den ena dagen jag försökte så fick jag inget superintryck. Stranden får ett ok från mig, inget mer.

Vi åkte också någon dag eller två till största staden Arrecife för middag. Arrecife omtalas överallt som en mycket trevlig och fin stad, men jag tyckte att den var medioker. Kanske var vi på fel ställen?

Så Lanzarote är faktiskt ett ganska bra resmål. Dock hade jag valt Playa Blanca i stället för Puerto del Carmen, på bilderna verkar det vara mysigare där. Och Lanzarote är riktigt fint utanför semesterorterna, det bästa är att hyra en bil som vi gjorde och åka omkring själv. Vulkanlandskapen är jättefina. Annars har charterbolagen också bra utflykter till det som är värt att se, om man vill åka med guide eller inte köra själv.

Föregående artikelElefantridning på Koh Samui
Nästa artikelSödra och västra Lanzarote

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here