Bodrum i Turkiet har ju varit ett av de hetaste resemålen i år, det känns som alla har pratat om just det stället det senaste året.
Det har marknadsförts som en nyhet av alla charterbolagen, men Bodrum som resmål är inget nytt. Det fantastiska året 1997 var Maxime där med min mamma och syster/moster Christiane. Jag kommer ihåg att vi solade o badade, åkte på en båttur med massa engelskmän där Maxime blev stocken av en geting och att vi såg ruinerna efter kung Maosolus mausoleum; ett av världens sju underverk. Alltså de sju på den ursprungliga listan och inte den nya listan.
Orsaken till att jag kommer ihåg att det var just det året är för att vi åkte i maj och Maxime skulle börja skolan i augusti samma år (i Norge är det obligatoriskt att börja i skolan när man är sex år; grundskolan är där tioårig) och detta var sista möjligheten att åka utanför skolloven. Sen kan det sägas att jag senare inte alls hade några bestänkningar med att låta henne vara ledig från skolan för att åka på semester. För 15 år sen så var det inte så många barn som hade ledigt från skolan för att åka på semester och det var inget problem att få ledigt. Nu ansöker ju alla föräldrar stup i kvarten om skolledigt för att ta med barnen till Thailand, vilket jag tycker är ok så länge barnen sköter sig och lyckas hänga med i skolan. Vi brukade alltid få en lista över vad som skulle göras i skolan de veckor jag var borta och jag blev jämt mörkrädd när jag såg hur lite de lärde under två veckor. Typ fem sidor i samhällskunskapsboken eller två sidor i matteboken. Jag trodde att man under två veckor läste 20 sidor i sahällskunskapsboken, men icke sa Nicke.

Maxime 6 år rider på sin första kamel,
det har efter detta blivit en och annan kamelridning
Och maxime 6 år badar i det fantastiska vattnet

Lägg till bildtext
Föregående artikelDN skriver om budgetsemester på Seychellerna
Nästa artikelKap Verde vs Kanarieöarna

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here