Byggnaden Casa Mila, också känt som La Pedrera är den spanska arkitekten Antoni Gaudis mest kända byggnad. Byggnaden uppfördes mellan 1905 och 1910 och innehåller lägenheter. Den ligger nära gatan Diagonal i stadsdelen Exiample. Under sommarhalvåret är fastigheten öppen dagligen kl 09 till 20 och det kostar ca 150 kronor att gå in.

Ytterväggarna är inte bärande och detta utnyttjade Gaudi genom att ge fastigheten en böljande fasad som följer rummen innanför. Byggnaden är uppförd helt i naturmaterial, och piporna på taket är det roligaste enligt oss.

När Maxime och jag var i Barcelona så gick vi först till Casa Mila och vi tyckte byggnaden var häftig, men lite besviken blev jag; jag fick inte riktigt WOW-superhäftigt känslan. Jag vet inte riktigt varför vi också gav Casa Batllo en chans eftersom vi inte blev religösa från Casa Mila. Men vi gjorde det i alla fall, och för mig var det på riktigt en WOW-WOW-superhäftigt känsla.

Vi fattar inte riktigt varför Casa Mila är mer populär och räknas som häftigare än vad Casa Batllo gör. Om ni bara har tid med den ena Gaudi-byggnaden så är Casa Batlo vår rekommendation!

Föregående artikelCabo St Vicente
Nästa artikelMarbella

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here