Cabo St Vicente ligger ca sex kilometer väster om Sagres på Portugals sydvästra spets. Andra dagen de andra var och surfade var det mulet och i stället för att följa med dem tog jag en taxi för att se fyren.
Taxin stannade vid platsen framför fyren, och här fanns en massa vagnar som sålde alla sorters mat och souvenirer. Klipporna nedanför fyren var höga och lodrätta direkt ner i vattnet. Mycket dramatiskt!
Jag beslutade mig för att promenera på klipporna längs vattnet tillbaka till Sagres. Vilket bra val, vilken fantastisk vacker promenad. Jag följde hela tiden någon stig längs vattnet. Om det är sex kilometer bilväg mellan Sagres och Cabo St Vicente så är det nästan det dubbla när man följer alla buktar och kurvor längs vattnet. Så allt i allt blev det en dagsutflykt.
Efter ett tag kom jag till en kyrka där det också fanns en trappa ner till vattnet, vilken jag självklart var tvungen att gå ner för. Efter ytterligare ett tag kom jag till stranden Praia do Beliche och jag gick också ner till själva stranden. Vilken vacker strand! Tyvärr var det ju mulet men några andra var det där i alla fall. Efter detta åt jag lunch på en restaurang uppe på vägen vid stranden. Färden gick vidare, fortfarande längs vattnet, och jag kom fram till stranden Praia do Tonel. Här var det inte många på stranden, men ett fåtal surfare var ute. Jag beställde något att dricka och satte mig med min bok ett tag i en strandstol. Nu var jag i princip tillbaka i Sagres igen och gick omkring lite i staden innan jag gick till hotellet och väntade in surfflickorna.
Klipporna vid Cabo St Vicente

Fyren

En matsäljare

Och ennu en

Från vid Cabo St Vicente in mot Sagres

Kyrkan

Stranden Praia do Beliche

Trapporna ner till Praia do Beliche

En skylt på vägen

Fantastisk utflykt. Ett måste om man är nära Sagres!

Föregående artikelPark Güell i Barcelona
Nästa artikelCasa Mila i Barcelona

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here