Paris Plage öppnade i dag!

Paris Plages är stränder, barer, boulebanor m.m. som varje år byggs upp längs Seines högra/norra brädd mellan Louvre och Hôtel de Ville från 20 juli till 20 augusti. Det körs på en massa trevlig, finkorning sand från Normandie och det finns solsängar.

Tyvärr har vädret varit halvdant fram till kl 18 i dag, men då kom solen fram och det blev riktigt fint. Vi var nära Hôtel de Ville när solen tittade fram, så vi sprang ner till Paris Plages för att kolla in happeningen. Och ganska fullt var det, men vi hängde omkring någon timme där vi varvade mellan att sitta på kanten og äta glass och att dricka kaffe på en bar och bara gå omkring.

Det fanns en afrikant trumgrupp med dansare, en grupp som dansade zumba samt en man med en piano och en massa sjungande människor med sånghäften som vi tolkade som den franska varinten av Allsång på Skansen.

Nu väntar vi bara in det fina vädret så att vi kan ta på bikinin och gå till Seines brädder.

Paris Plages

Paris PlagesParis Plages
Just när bilden togs var det zumba som pågick, men det var också pilates och ju juitsu m.m.Paris PlagesLa Conciergerie, på andra sidan Seine för Paris Plages.
Ingen dålig vy när man solar, kan tyckas.

 

Paris Plages
Det fanns flera duschar så man kunde svalka sig, men tyvärr inge pool i årParis Plages 

Paris Plages
Paris Plages

Paris Plages
Fotbollsspelen var extremt populära och det var kö hela tiden när de var öppnaFöregående artikelRestaurang Chez Marianne i Marais
Nästa artikelSt Germain des Arts

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here