I samband med att det är Norges nationaldag i dag så bjuder vi på ett inlägg från när jag besökte Oslo förra helgen. Jag firar (eller rättare sagt firar inte) 17 maj hemma i Stockholm och Maxime är som känt i New York. Men Maxime är lite mer nationalistisk (fast på det bra sättet; inte rasist) än vad jag är och kommer att fira i norska sjömannskyrkan i NY. Jag har frågat släkt och vänner om de kan fota lite i dag och skicka bilder till mig, så det kanske dyker upp bilder på norska flaggor och folkdräkter under dagen.

Mathallen Oslo öppnade förra året och är inspirerad av den klassiska saluhallen. Jag tycker den påminner om en kryssning mellan Söderhallarna och nya restauranghallen K25 på Kungsgatan. Oslo har inte tididare haft någon mathall och har haft ett mindrevärdighetskomplex kring detta, så nu borde alla Oslobor vara glada. Precis som alla stockholmare tidigare hade kring spårvagnen. Alltså komplex för att det inte fanns någon spårvagn i Sthlm innan Djurgårdlinjen öppnades för 15-20 år sen.

Mathallen ligger på den gamla industritomten Vulkan vid Akerselven och området är en mix mellan gamla industribyggnader som ligger helt ute i älven och modern arkitektur med mycket stål och glas.

Stället är väldigt populärt och det är ganska många restauranger där inne. Absolut värt ett besök om man har vägarna förbi Oslo. Adressen är Maridalsveien 17.

Ostar från micromejeriet Den blinde ku


Föregående artikelFavoritrestaurangen på Koh Mook
Nästa artikel17 maj i Oslo

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here