Den norra delen av Central Park är inte lika känd som den södra delen och jag var där först nu i julas. Maxime har självklart varit där flera gångar eftersom hon bor i NY och gillar att promenera.

På julafton åt vi som sagt lunch på Red Rooster med Maximes vänner och efter det promenerade vi ner genom Harlem och genom hela Central Park innan vi åt lussebullar på Svenska kyrkan på 48th Street.

I nordöstra hörnet ligger den konstgjorda insjön Harlem Meerdär man kan fiska. Här ligger också Charles A Dana Discovery Center vackert placerad vid vattnet.

Söder om Harlem Meer kommer man till Conservatory Garden som troligtvis är mycket vacker under varmare förhållanden när det faktiskt finns blommor där. Det får bli ett nytt besök i maj.
Som en del av Conservatory Garden finns fontänen Untermyer Fontain som är en kopia av en staty som färdigställdes kring 1910 i Tyskland. Om Untermyer Fontain gjordes i Tyskland och sen skeppades till USA eller framställdes i USA är fortfarande ovisst.


Vattenreservoaren byggdes 1860 som en tillfällig lösning för att förse New York-borna med vatten när vanliga reservoaren stängdes ner två veckor per år för underhåll. Reservoaren fick 1994 namnet Jacquline Kennedy Onassis Reservoir och är ca 12 meter djup och innehåller ca 4 miljoner kubikmeter vatten! Joggingspåret runt reservoaren är ca 2,5 kilometer.

Maxime och Andreas

Belvedere Castle stod färdigt 1869 och uppfördes som ett miniatyrslott för att njuta av utsikten över parken. Varken Maxime eller jag har varit uppe i slottet än; detta får också bli i maj.

Föregående artikelMaharaja Mac
Nästa artikelTemaresor!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here